NEW VERSION : ARNAB DAN KURA-KURA

Khamis, Disember 31, 2009

SELAMAT TAHUN BARU 2010

new year graphics
Happy New Year graphics comment

GG oh GG part 1

29 Disember 2009..7.45pm
makcik ngah sedap jek pulun makan kat Gmat Tomyam, Pot Diksen tetiba..
alamak!
krup krap..tergeget tampalan gg makcik yg tertanggal..
fuhyo..besonyer lobang..
utk pengetahuan..gg tu di tampal taim makcik tgkatan 4..agak2 dah hampir 20 tawun gak ler,,
so patah selera nak makan..
dalam kepala duk pk..pagik2 esok kena la makcik p kinik gg kat Kg Gelam

30 Disember 2009 ..8.30am
Makcik sampai kat inik gg..dapat no 11 tp ok lah..cepat gak takla tggu lamer sgt..
so.. berkelip2 la no 1011..eh nombor makcik tu..
so..doc pun check ler..
lubang ni agak beso..so kita cuma leh wat tampalan sementara je..
makcik jawab..ok la, janji tak menganga jek gg makcik tu..
tetiba doc tu bgtau..takleh tampal dah..dah maken besa sebab kaviti (siyes macik tak tau kaviti tu mende..yg makcik tau salu disebot lam eklan ubat gg kolget jek)
macik tanyer lagik..ape yg terbaik doc..sabut ke tampal?
jwpnnyer..cabot ler
makcik kata ok..doc pun injek le ubat bius..
huk huk ngeri gak..dah lama gella dkt 20 tawun makcik tak sabot gg..
makcik pun tggu kat luar jap..bg ubat ebas tu berjalan ( berjalan? hik hik hik)
kmdian nombor makcik nek lik kat skrin..makcik pun masuk lik
huhuhu tatoot gak..misi kate takpe..doc lum sabut lagik..doc tgk2 jek (sambil pegang pale makcik)
Makcik mcm terkejot gak..dia engat makcik taktau kot doc duk guyang2 gg makcik pastu..tup tersabot la gg makcik..hilang satu gg..
tak rasa saket coz ada ubat kebas tu lagik..
jgn makan/minum yg panaz2..pesan doc
makcik pun amek apas n ubat tewus balik sebb nak p A Famosa..dah buking

shinchan icon 16

durian oh durian..sehengget sekilo

Kua dari pintu A Famosa tu u ol boley napak ada byk lori jual doyan a.k.a durian.
Wow..murahnyer..kat signbod suma bertulis RM1 sekilogram..
memula tak la tergudes sgt tapi..dah dua tiga kali ua masuk..last2 makcik tergudes gak ler dgn sekilo sehengget..so..benti la..tanya brape seilo tp toey tu tak kate pepun..so betol la kot sehengget jek sekilo..macik pun ape lagik..angkat tiga bijik la beb tmbh2 dak dush2 n tetoba girl memang antu doyan..dah murah takper la bg diaorg makan puas2...
So pakat dok pulun la doyan tu..sebbek tiga bijik dulu sebab engat taim balik boley makan lagik..nak makan byk2 takot berbau lak satu otel tu..
Dengan kompidennyer..g la nak bayo.. sekali OMAK AIII..suma Seratus Tiga Puloh Hempat Hengget..uiks..ko bio beno..tanya pun tak berjawab..so Macik tertifu bukan tifah ajek yg tertifu..Sekilo = lapan hengget..doyan paling mahey yg makci makan..
So pd kengkawan..len kali jgn jd mcm makcik..tanya dulu betoi2 sebelum ode n makan..
huk huk huk..peristiwa penutup 2009..

Jalan-jalan ke Melaka

Ni la bajet percutian ak..hmmm bajet ke terlebih bajet..apapun ak rasa kalo nak p A famosa tu kena ada bajet yang agak beso gak ler.. sebabnyer :

1- Condo Beverly Hill ===> RM 188 semalam ==> ok gak rega dia sebab family studio dia beso..ada 2 katil queen, ada kitchen dan hall..

2- tiket ke Animal World ==> dewasa 48 hengget dan Kekanak 38 hengget termasuk lunch pack..suma 134 hengget

3- tiket ke Cowboy Town ==> dewasa 45 hengget kekanak lak 40 hengget termasuk tgk wayang 4D ==> a memilih tgk cite katun coz ak takot nak tengo cite antu..beh gak le..terasa real gak coz kena pancot ngan air kusi dia gerak2.Suma 130 hengget

4- li jajan2 masa kat lam tu..ayo mineral 3 hengget kat animal world, kat cowboy town lak 3.50 henget, corn in cup 3.50 hengget, buah2 2 hengget sebungkus..ak li kipas yg bila on dia kua tulisan A famosa hmm 10 hengget..rasa2 ada la kot lam satus hengget.

5- Men boling 46 hengget..kunun nak test line international beb..at Melaka Internasional Bowling Centre,MITC.

6- Masuk Zoo Melaka 18hengget n ne tren 5 hengget.

7- Hmmm makan-makan, li barang2 ada la kot dalam satus..

sekian ler..bila haku kira lik..bajet ape gak nye percotian haku tu ek..(sambil garu2 pale)

Jalan-jalan ke A famosa, Melaka

hmm..ak coti lagik..jadi tetiba jek ak terus buking kat A famosa..hmm..bawak budak2 tu g jenjalan..ak ingat pestaim ak g A famosa tu cowboy town dia lum ada..masa tu tetoba girl pun lum sekolah lagik..lama gellakan..so ak takde nak cita ape..cuma gambo dia agag blur sebab amek dari kemara hp coz kamera ak kan rosak..apapun dak dush-dush bukan main hepi lagik tengok minatang2 tu..penuh kekaguman tapi penauh..bila dekat..dia kewras2kan badan dia taknak bergerak..nak amek gambo dgn red indian pun dia nanes2 taknak..hoh!



tgh nanes sambil pejam mata..tatot na bgambo dgn dua org tuu..huk huk

Selasa, Disember 29, 2009

ADEH .. K ROSAK LA PULAK

adey..hurup k kat kibod laptop ak ni rosak la pullok..
kena tekan kuwat2 baru kua..sabo je la..jadi kalo byk typing error takda
k tu...paham-paham aje laa

KENANGAN TERINDAH

Sebelah tu gambar2 buah hati pengarang jantung i. Sebenarnya nak leta gambar baby diaorg je tapi yang girl tu takde gambar masa baby..tak jumpa..puas cari dlm pc lama pun takder..
hmm saje nak berkongsi kenangan terindah..pengarang jantung i tu opkos la coz dia yg 1st one..tapi kerana dalam pameli i, dia pun yg 1st one gak..and taim tu i pun memburu cita-cita so berpisah jua akhirnya...
yang seken tu..tetoba girl..TETOBA ..mesti u ol heran ape kebendanya tetoba tu kan,,
tetoba = surat khabar versi budak tadika..alkisahnya..taim dia tadika, cikgu dia suh p mintak surat khabar kat pejabat..hmm..sampai pejabat dia minta kat kerani:
" anti, cikgu nak tetoba"
"hah? tetoba?"
macam tu ler lebih kurang..jenuh fening maci kerani sekolah tu pk..apekebendanyalah tetoba tu..rupa2nya surat khabar.
ok, yang last tu (yeke last ek) dak dush-dush..dush-dush tu sebab kalo dia tak puas ati atau marah..siap lah..dengan muka tak puas ati mesti dia tendang ( tak kuat pun kdg2 gaya je lebih) sambil buat bunyik dush-dush..na tergela gak tapi kadang2 kena gak bukan pe..tak nak dia biasa kan wat mcm tu tapi dia tetap dengan dush2nya tu..kadang2 kalo tak tendang dia tumbuk dan bunyi dush-dush tu tetap ada..
semua tu kenangan paling indah dalam hidup i..

Isnin, Disember 28, 2009

ARGGGGGGH..10SENNYER AK....

hmmm hari ni ak kena jaga kaunter..dah lama coti jadi tolong le kengkawan jaga mcm nak ganti lik le taim2 ak coti diaorg jaga..10sen nyer..ye lah awal2 dulu tak la ramai sgt org tapi bila hujung tawun ni mcm2 org yang datang..bila permohonan tak diluluskan mula lah macam2 rayuan yang keluar..kira o lagik ler tapi yang ak tak tahan dah la nak tipun menteri..nak jumpa boz suma ada..pastu siap marah2 macam2..sabo je la ak sambil urut dada (ayam..mueheheh).. ta paham2 bukan kita tak nak bagi dah memang kritial..dah tak leh nak masuk n nak sumbat2an..full sgt..naak jugak2..
hmm...tingat boz ak En Sulaiman penah kata..memang susah nak menguruskan manusia..memang susah pun tambah2 yang tak nak paham..nak kita jek paham masalah dia..ape2pun ak masih boleh sabo lagik..agak2 nak berasap tinge..ak g minum ayo jap..dan seb bek la setahun sebulan dan seminggu dua kali bersamaan 12 hari jek kena jaga kaunter...kalo hari2..haai tak tau la ak nak ckp aper..mau berbuih mulut gak nyer..

Sabtu, Disember 26, 2009

kuang kuang kuang

adakah aku sedang begini...

Jumaat, Disember 25, 2009

Jalan-jalan ke Banda Hilir, Melaka






Lama sungguh teman tak p Melaka..ada la dekat2 2 tahun sudaa
Baru-baru ni sempat gak ler g jap..wah dah byk perubahan..
kat MITC pun da byk bangunan tinggi..ak tgk ada Mydin..hurm beso gak le.
Sempat gak ler teman nek River Cruise..beh gak..baru suku jalan tetiba ujan..
lenjun gak ler teman dan kerabat2 yang ada atas cruise tu..ada gak menara
Taing Sari..mcm pensil jer teman nengiknyer..apapun dataran Pahlawan pun
dah byk berubah...dah takde kedai2 kayu lagik sumer di gantikan dgn
bangunan tinggi..

Jumaat, Disember 11, 2009

Lagu dan Kenangan

Lama ak tak dengar lagu said i luv u but i lied..Maikel Bolton..wah terfiling jap bila layan tambah memalam sambil drive..tingat lagu tu top zaman ak kat kolej..tingat gak kat kawan2 n kenakalan ak masa kat kolej..uiks..ak memang nakal masa kat kolej so harap2 budak duaorg tu tak terikut la kenakalan mami dia nih..
korang ada ke lagu2 yang bila korang dengar jea mesti korang teringat pada sesuatu..tak kira la yang sedih hepi or ape2 jer..ak byk gak..mcm lagu Permaisuri nyanyian JJ..tingat kat seseorg sampai ak malas nak dgr dah lagu tu pdhal ringing tone ak dulu ak guna lagu tu..eem ada gak lagu2 evergreen yg buat ak tingat zaman sekolah ak tapi ak baik masa sekolah dulu tak nakal mcm masa di kolej heheheee...
so ak postkan lirik lagu Maikel Bolton

You are the candle, love’s the flame
A fire that burns through wind and rain
Shine your light on this heart of mine
Till the end of time
You came to me like the dawn through the night
Just shinin’ like the sun
Out of my dreams and into my life
You are the one, you are the one

Chorus:
Said I loved you but I lied
Cause this is more than love I feel inside
Said I loved you but I was wrong
Cause love could never ever feel so strong
Said I love you but I lied

With all my soul I’ve tried in vain
How can mere words my heart explain
This taste of heaven so deep so true
I’ve foud in you
So many reasons in so many ways
My life has just begun
Need you forever, I need you to stay
You are the one, you are the one

You came to me like the dawn through the night
Just shinin’ like the sun
Out of my dreams and into my life
You are the one, you are the one

NYUM..NYUM..NYUM..DAPNYEER..

Aksi-aksi menghirup mi kari di Pasar Port Dickson..nyum..nyum..dapnyer..muhehehe..



TAYANGAN PERDANA FILEM SANTAU






7 Disember hari tu dapat invite utk tgk tygan filem SANTAU. Citernyer boleh tahan seram gak tapi bila dah lelama terasa boring gak sikit tapi boleh la bagi tga setengah bintang atau popcorn he he he (mcm panngung sinar lak) cuma tak berapa ramai sangat yang datang, tak tau la kenapa tapapapun tenkiu pada astrolife yang jemput ak. so ak bagi lak jemputan tu pada org yang sambut besday ( dalam pemili ak ada pat org sambut besday pada hari yang sama n lat satu hari)sebagai adiah besday diaorg..so...........layan..zazss.

Bowling anjuran Kelab Sukan Prihatin






Well..baru2 ni sesaja jer juin tonomen bowling anjuran kelab Sukan Prihatin dan Puteri UMNO ( dah dpt borang baru ler teman tau). Emm se awal 8.15.agi dah terpacak kat bowling center tu..oklah kan kiranya dapat jugak diaorg tu bagi semua org yang juin tu bangun pagi termasuk ler AZHAR SULAIMAN yang rupanya juin gak, yang bestnyer dia duk line 13 sebelah dgn line kitaorg. Sporting tol dia n hapening jer ngan group kitaorg may b sebab kitaorg pun kaki gedik2 dan gela2 sikit. nama2 team pun skema tapi kat kitaorg..janjiiii rock beb!. Tapi kitaorg kurang luck hari tu..game no 2 suma drop teruk..hmmm tapi ok lah kan dapat nombor 11 dari 30 team dengan 1429 jatuhan pin. Bila main team ni kena saling bekup..tapi hari tuu ak jer yg kena pulun sorang2..dah last frame baru diaorg nak bangun tidoo.. so ni gambo kitaorg n AZHAR SULAIMAN ngah gedik2..gambo dia dia berjaya dapat 2x strike (setelah mencuba berkali2)so..kalo nak komen..sila la komen..kalo ada sape2 nak ajak men boling, ak on jer..apamacam? ada brani? (hua hua hua cam baguzz jer..ayat takleh blah)

Khamis, Disember 10, 2009

HANIS BIRTHDAY




buat simpel2 jek..sabab malam tu nak p tgk tygan perdana pilem SANTAU kat GSC 1Utama

Ankel Kenya



Salam..ni la ankel Kenya kitaorg..kalo korang nak tau wambut afro ankel Kenya ada kat kedai dobi tu pasal ankel Kenya tak pakai wambut tu..da dekat setawun kita org tak jumpa ankel kenya kitaorg..nbi gambo masa upenhaus raya haji aritu..

Sabtu, Disember 05, 2009

Sabtu, November 28, 2009

Keroncong Selangor

KERONCONG SELANGOR
Anggunnya sang puteri
Santunnya tak terperi
Perkasa si putera
Berpencak di persada
Teduh anak negeri
Diredup satu hati
Berseru pada sukma
Mashyurkanlah namanya
Bermula langkah bangsa
Dari zaman ke zaman
Bicara lahir kata
Mengatur perjuangan
Dengan tulus merdeka
Semangat nan membara
Membina puncak kota
Harapankan bergema
Suara
Kita mara alam dewasa
Menjulang tekad mulia
Tegap kota teguh pertiwi
Gemilang sentosa budi
Pantang undur sebelum juang
Biar rempuh dijulang
Bangun cita sepenuh jiwa
Buktikan pada dunia
Ayuh semua langkah sekata
Demi agama nusa dan bangsa
Dari impian kita jayakan
Negeri Selangor Darul Ehsan
Megah puteri gagah putera
Sama berdiri sama seia
Merah dan kuning kita kibarkan
Negeri Selangor Darul ehsan

Isnin, November 09, 2009

OPEN HOUSE MUSTIKA





TRIP TO KK

Masjid KK, PPDKK dan kan main sengih dapat prezen baa...



Baru2 ni haku disponsor utk same2 ke KK.
Bukan tak biasa ke KK tapi salu g atas urusan kerja
so tak perasan gak apa yg best kat KK tu..
tapi kali ni sambil kerja n sambil minum air ehhehe
(tol ke ek ayat haku nih) Apa pun best dapat
mengetahui (cam skema jek) beberapa input yg boleh lah
haku buat utk penambahbaikan di tempat haku nanti..

Ahad, November 08, 2009

PANAZ...PANAZ...SENSASI PART 2

soo dengan hati yg membara haku g jumpa ang haku bagitau apa yang berlaku.upis..tak puas hati tol tgk mcm dah kena tampal ngan iklan haram je kat bonet keta haku tu. Sebbek ada adik angkat haku yang jadi bond..so haku sms n tanya mcm mana haku nak handel kes haku tu..dia kata kalo tahu n ada bukti boleh lae wat ripot pulis. Apa lagik, setel jek kerja, haku ajak abg haku teman haku p buat ripot la..lagik pun abg haku dah jumpa mamat tu ngan wife dia mta setel tapi diaorg takkan. Diaorg kata, "nak ripot polis, ripot la..tak kisah". bukan men bongkak lagik.
Haku pun cita la apa yang berlaku, menurut abg bond tu kes haku termasuk lam akta 204, kes khianat. Dia nak hantar mato2 p jemput diaorg tu kat umah tapi haku tak sampai hati lak jd haku berusaha la dptkan no hp diaorg so abg bond tu kol n arahkan diaorg dapat segera ke balai polis dot dot dot.
Kecoh tul..yg minik dgn sumbungnya ngaku tak bersalah tapi memang dia yg tulis. kena tengking bagai tapi dia tetap dgn sumbungnya taknak detel..so di pendekkan cita..abg sarjan tu bagi kata 2.. nak kena tgkp sekarang ke atau setel ngan haku..yg somi nampak cuak gak n kata nak setel..dan haku janji kalu keta haku dah besih aku tarik lik repot yg haku buat tu..
so terpaksalah tinggal keta haku petang tu..tumpang kwn g Morib.
malam tu abg haku sms kata kena haku dah di polish lik, kena lima hengget jek, nak tergelak gak haku, ego punya pasal sanggup kena tengking ngan pulis suma pdhal kecik punya hal kena 5hengget tapi elok gak sebagai pengajaran..len kali kalo tempat awam..jgn la nak wat mcm hak sendirik n suke2 nak conteng n saun org..sendirik mau ingat la..tapi yg haku nak gelak beso ada ke dia mintak kat polis tu suh ckp kat haku, len kali jgn paking kat situ, tu tempat dia, polis tu kata tu apa bukti tu tempat dia so..sape2 pun leh paking tak kira la u letak tong ka kusi ka hape ka..
len la u dah byr n daftar kat MPPJ..
haku gelak jek..kalo haku tak paking pun, org len yg akan paking..mcm mana tu..
sehingga haku tulis laporan ni, aku lum g tarik lik aduan tu..tak sempat r, bz..ari tu g, komputer dia opline lak..tgk lah jap d sebelum aku p PD haku singgah jap balai pulis tu...

Jumaat, Oktober 30, 2009

PANAZ..PANAZ..SENSASI..Part 1

Lama tak menjenguk laman ni..semak2 pun dah mula meninggi..
hurmm..bz dengan kerja tambah2 laptop lak wat hal..tensen tol tambah2 saat genting dimasa kecederaan mcm ni..masa tu lah dia nak wat hal..nak htr ke highpoint pun tak sempat..semput haku di buatnya..
oh yee..sebenarnya haku nak berkongsi cerita ngan korang semua..saja bukan nak riak tapi nak korang pk2 dan renung2 kan lah serta selamat beramal.
Kejadian ni berlaku minggu lepas (dari waktu haku menaip kat sini. Ceritanya mcm ni..
(22hb Oktober 2009 - jam 1945pm..)
Aku balik dari opis..so sampai kat umah haku, tempat paking keta dah penuh jadi ada dua je yangkosong, satu petak tu ada dua kusi (sebagai penanda lah dah ada org chop) n satu lagik kosong so haku pun paking r kat situ..sebab tempat biasa haku dah ada keta lain.
(23 hb Oktober 08.45 am)
Pagi tu haku kua dgn anak2 nak ke opis, nak siapkan barang2 n fail yang perlu aku bawa ke Morib, dari jauh haku napak bonet depan haku ada ketas putih, bila haku dekat rupanya ketas tu adalah memo yang ditampal dan diselopentapekan kat keta haku. Panaz tol hati haku dan bertambah panaz bila haku bukak ketas tu ada kesan marker pen bertulis "HARAP MAKLUM, len kali orang dah letak kusi tu paham2 aje la" kat atas cat keta haku..sape lah punya keja..elok jer haku masuk lam keta tetiba datang satu pompuan ni..haku tak kenal dia tapi dia kata dia duk blok bersebelahan blok haku. Ceh..baik jek dia saun haku nape paking keta kat situ..haku pun kata masa haku paking takde pun kusi kat situ, jadi nape nak marah2. dia ngaku dia punya paking sebab dia letak kusi, haku malas nak layan jadi haku tanya dia..abeh tu yang marker melekat kat keta haku tu mcm mana, sape nak bertanggungjawab? wah dengan sumbungnya dia jawab "nasib akak ler". berasap haku dengo..tapi sebbek haku boleh relax.. aku kata paking ni free sape2 pun boleh paking, tong haku pun ada gak anak makcik tu alih siap buang pastu paking wat bodo jea..tapi haku takder pun p marah2 n tinggal nota kat atas keta dia sebab haku tau haku takda hak bukan haku punya paking tu...Dia kata pandai haku ckp, haku pun jawab mestilah..pasal paking pun nak gaduh ke..takkan tak leh ckp elok2..siap saun haku n bagitau haku tak leh paking kat situ..haku heran dia ingat dia sape nak nak saun2 haku..suka haku la sebab halu dah duk kat situ nak masuk 12 tahun dah..
Jadi sebelum haku bertambah panaz..haku pun masuk gear n blah dari situ, lagi pun malas nak gaduh depan anak2 haku.. BERSAMBUNG....

Ahad, Oktober 11, 2009

PERTANDINGAN ROBOTIK PERINGKAT KEBANGSAAN






Tarikh : 1 Oktober 2009
Tempat : Pusat Sains Negara

Baru-baru ini haku berkesempatan mengunjungi peretandingan Robotik yang diadakan di Pusat Sains negara,,beh jugak tgk kreativiti budak-budak sekolah ni..nak cita panjang pun haku agak tergesa-gesa masa tu coz lepas tu haku terus g Port Dickson..
gambar-gambar ni yg sempat haku snap...biasalah b3 haku kong

Sabtu, Oktober 03, 2009

DEMAM CAMPAK? CHICKEN FOX? hmmm.. part 2

Salam..
hari ni..hari ke empat dak yg dalam gambo tu kena demam campak aka cacar air aka ciken fok..hmm mcm2 nama.. mula2 ok lagik..masuk hari ketiga dah hampir penuh satu badan pastu mula la dak kecik tu meragam..caket jek tapi yg sebenonya gatai..seb bek dia paham bila tak bagi gartuk..
hmm nape panggey campak? ade sape2 tau.. demam campak..ape yang kena campaak kan.. pastu nape gak di panggey chicken (ayam) fox (serigala).. agaknya asal penyakit ni dari 2 2 minatang tu kot.. kata orang (org yg kata tau bukan ayam ke serigala ke) suma org akan kena penyakit ni sekali seumur idup.
Korang dah penah kena ke..dah tuwa2 kalo kena lagik teruk..katanya laa.. tapi dak kecik tu kena teruk gak..dan boleh berjangkit so kena kuarantin..
tak leh makan yg minyak2, ayam dan telo takut gatai dan bernanah.. hmm kalo minum ayer kelapa leh cepat kua n cepat habes..masalahnya satu Port Dicksen haku cari ayer kelapa muda tapi tak jumpa.. opss..kicap pun tak leh makan nanti berparut n jd itam lagik satu tak leh kena ujan..hai tak kua rumah la jawabnya..banyak lak jemputan ke open house,,,soo beropen haouse kat umah sendiri jelaaaa..tapi diaorg kata tak leh memasak dlm umah..lapoo la jwbnya haku nanti..harap ehsan sape2 nak hanto makanan kat haku je
tapi seingat haku..haku dah kena masa haku kecik lagik umur 4 5 tawun..yang haku ingat la betul ke salah taktau..tapi masa tu haku baru 5 beradik dan suma kena..tergolek jek dari abg long sampai la kat haku yang bongsu masa tu..
betol la agaknya boleh berjangkit..
jadii...jangan dekat2 dgn dak yg kena tu..walaupun haku dah penah kena tapi haku terasa gak miangnya dan demam jugak ni..mana taknye..melekat jek kat haku rapat2.. memerap..pakai pempes je..

DEMAM CAMPAK? CHICKEN FOX? hmmm..



Isnin, September 28, 2009

bowling oh bowling...



eeem..coti2 raya ni selain dari mengisi pewut dgn juadah dirumah terbuka..masa juga diisi dengan aktibiti bermian bowling..bukan pee..nak berjoging dan senaman lain macam takder mase jek jadi..sesekali mengolek bola jek..eem di atas tu score anak saya..tapi salu tak konsisten..geram gak..main tak menten..so..nak tau terror ke tak jum lah juin..setakat game dgn kawan2 yang dah biasa dan asik2 org yg sama sebenonya tak lah dapat menentukan sama ada kita ni ok ke tak kan tapi semua tu bergantung pada cara balingan dan line pun main peranan penting gak serta mood yang baik.. kdg2 hebbak cemana pun sekali sekali hancus gak..huahuahuah..

Sabtu, September 26, 2009

Salam Aidil Fitri



Rasanya masih belum terlambat utk ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri..
yang best tahun ni dapat byk sms raya yg best2 n ada yang lucu..niway thanks pada yang kirim n sori kalo tak sempat balas..
Raya tahun ni meriahnya sama je mcm tahun2 lepas tapi tak byk sgt berjalan raya sebab anak2 demam jadi duk umah je la..takut berjangkit kat org len pulak..tapi sempat gak diaorang tu berposing sakan dengan baju raya kaler merah..tema tawun ni ada dua..satu lagik biru tapi tak sempat nak snap gambo baju raya yg tu..

soo..taraaaa.. lyn ek gambo bwh ni..

Jumaat, September 25, 2009

Sabtu, September 12, 2009

Jumaat, September 11, 2009

MARHABAN D ASTRO

Baru-baru ni dapat invite ke Majlis Berbuka Puasa @ Marhaban Di Astro. Mula-mula rasa macam tak nak g jek..tapi last2 bila pk bukan selalu dapat invite ke majlis mcm ni..so apa lagik..belasah jek la.
Hmmm jalan agak jem gak di Shah Alam, kuarpun dah lambat maklumlah nak post anak2 kat umah adik duluk..yg kecik tu bukan men lagik nanges guleng2 la nak ikot.
Sampai ngam2 kul 7.05 pastu mengagau2 nak carik paking last2 masuk paking kat lam otel, bayo 7 hengget tapi bebaloi la kan sebab makan pree. Sampai2 hengatkan kat kopi house dia rupanya di ballroom..mueheheh tercangak2 gak ler tak tau nak tanyer sape pastu ada sorang (bungaorkid) tanya kat mana nak register..so kita kata jum kita redah jer..maka jumpa lah tempat duduk 21.. duk dgn kerabat2 Berjaya Times Square, emcem gak mamat sorang tu n mcm pemalu..
eeeem pas bebuka n solat di tgkt 3, apa lagi makan taim..sedap2 gak makanan dia tapi tak leh masuk banyak..tak larat jalan nanti..tgk geng2 semeja pun leh tahan gak walopun badan tak sebesar haku yang sedia besar ni..tapi tak segan r haku nak makan byk2 sebab diaorg pun pulun semacam haje haku tengok.. well masa nak g amek nasik beriani gham..napak Zainal Alam Kadir dan kebetulan Zahid pun nak amek nasik..so apa lagik dengan gaya ala2 diva gitu..posing maut la dgn diorg berdua tu..sempat gak Zainal kata kalo ajak u naik pentas ujung2 show nanti nak tak..alamak..malunya haku dan dengan cunnya haku pun jawab takper laa sejak poser ni badan bertambah beso n tak muat pentas tu nanti ( hehehe bukan pe teringat taim juget2 ngan mawi duluk..lagik pun ni kan bulan pose).
So balik ke meja haku pun bagi tau la (dgn riaknyer) kat geng kat meja tu haku amek gambo dengan retis..diaorg pun apa lagik teringin gak..so aku la dgn muka tak malu panggey makcik mcm2 ade ke meja (sebab mamat emcem tu nak sgt amek gambo dgn dia).
haku kalo dah mula bercerita ni la payah nak stop bak kata kwn2 haku tak der fullstop maka di bwh ni haku kua kan gambo2 dan bidio ( bateri kamera haku dan2 habes lak taim tu ) masa di Concorde Shah Alam tu..
Apa pun memang best dan teraser mcm vip beb!

k jumpa lagik.. jgn jelez hah..len kali org invite pree tu pegi jek,,bukan selalu pung kan kan kan.. adios watchaa

Isnin, September 07, 2009