NEW VERSION : ARNAB DAN KURA-KURA

Isnin, Disember 31, 2012

2013 - by B.Rjuna

 sahabat saya nih memang pandai berpuisi...dengan izin sy pastekan puisi tahun barunya di sini....ntahlah...rasanya tahun baru kali ni sy tak nak wish pada sesiapa..kecvuali jika sy menerima wish dr mereka..saya akan balas...bukan apa cuma nak tgk adakah kwn2 mengingati sy..itu jer..
Hari ini..
hari di mana aku berdiri di tubir
di hujung 1 perjalanan yang bakal ternoktah nanti.

Di belakang ku..
tertidur 364 hari yang pernah bersama
dalam menangis dalam ketawa
dan masih panas dalam rekahan waktu.

Di depan ku..
dengan jarak cuma sejengkal
hari baru berdiri di pintu
mengalukan aku masuk sebagai tetamu

Entah apa yang menunggu
entah apa teka teki atau silangkata baru
yang di bancuh oleh tahun baru...

Tetapi aku tidak ada pilihan
aku perlu berjalan atas arahan
kerana hidup tidak pernah berjalan mengundur....

Terima kasih 2012.

Ahad, Disember 30, 2012

Akhirnya....aku merdekaaa

akhirnya aku merdeka...dgn erti kata..lega kapla utak...exam utk sem nih da selesai...yeay yeay...rilexs ler utk 21/2 bulan...azam>?..nak wat terbaik utk sem depan..tanak wat assgmen n stadi last minit mcm sem nih (hmmm harap tak tggl azam jew lah kan kan kan)...
sem nih rasanya tough sgt..untuk subjek muskulos tu..siyes gella beb..ak baca memang tak masuk aper langsung dgn istilah2 saintifiknyer..susah gella nak hingat...nak kata ak peminat kapla ikan..ak memang tak suker..
exam cuma tiga subjek..untung..org len 4 sabjek...ketas major ak wlopun bukan opsen..huhuhuuu memang tak masuk sgt apa yg ak baca,...atau ak hanya scan jer...soklan umum yg banyak so i jwb guna logik...utk subjek kotempo tu..wahhh senyum lebooo ak...boleh target lah...tapi mai tang soklan muskulos tu...uwaaa...siyes der...ak memang tembak jer...seb bek ada la 10 soklan yg ak baca tu masuk..kompom betollah kot sbb jwpn tu lec yg bagi...
habes jer jwb ak terus kua...malas nak tggu dlm dewan exam tu...ada owg len lagik awai kua dr ak...so start keta..brummmm...blah terus...opss tapi masa nk ke paking ak tgk ler ada la kelompok2 yg duk bncang.,..suma kata incik muskulos tu meme kejam...ha ha haaa...ak gelak lam ati jew lah..
drive balik KL..keta byk...bas byk n lowri pun byk...siyes ak meme ngantuk tak hengat2 masa drive...rasa jaoh beno nak sampai...tersengguk2...nak terlelap..tak ley blah dowh.,..meme r membahayakan..tapi sabo jer la...mujur gak tak hujan lebat...kalo tak...xdapek nak den bayangkan...
sampai kat RnR nih...ak relax japs...mcm nak lena tapi tak bleh...pekena nescafe..dgn jambu...basuh muka byk2...ak pun sambung drive...ngantuk pun ngantuk lah...kena jugak teruskan perjalanan..
meme r membahayakan kalo ngantuk masa drive..nak terpejam mata rasamya...
sampai jew...mandi...kemas apa yg patot...dan terus gerak ke Melaka...tido d pot diksen duluk..
apa pun lega...dah abis peksa dah...

Melaka...Jalan-jalan cari penat...

penatnyer,,,juz arrived from malacca...fuh...spiking landen lah plop...hohoho...
hmmm...bertolak ke melaka,,,semalam,,,tido di pot diksen then pagik2 (tak lah pagik sgt kannn) bergerk keMelaka,...hujan dari port diksen sungguh lebat,..hohohooo...apa lagik bantai tidoq ja la sepanjang jalan..wat keta tu mcm hotel bergerak...tak lah dapat berjalan sgt sbb ujan..lagi pun mcm letih...tomorrow  ada keje n ada miting...around 5 o'clock, kami suma pulang ba ke KL..jalan tak la jem sgt...hmm nak citer banyak macam da ngantuk...sempat gak lew snap2 gambo...nice kan mural diaorg nih..
 













Sabtu, Disember 29, 2012

Jumaat, Disember 28, 2012

Today is the day ---> EXAM

i'll be back after finish the exam for two days....huk huk huk...wish me gudluk ok...didn't know why feel so lazyyyy....
bye2...

Rabu, Disember 26, 2012

MUSKULOSKELETAL DAN PERGERAKAN MANUSIA

ha ha ha opsss...tergelak plop...baru dapt sebut dan t ulis betul2 ...tu adalah salah sati subjek dalam minor aq kat U..wehhhcemana lah teramik sabjek tu...asalnyer ak nak amek seni tapi seni takde dalam tawaran...kena la amek sabjek di atas tu...
huhuhuu...belajar sanjek tu mcm nak jadik pakar tulang,,,lec ak pun bgtau mcm tu cuma tak tau nak bg ubat aper jer kate koo...
ak wat assgmen tu last minit...sampai nangis2...sebab nak kena analisis pergerakan yg berlaku pada satah n kedudukannya..otot apa yg digunakan tulang apa yg digerakkan...
masa kuliah.,..ak bg tumpuan sunguh2...kalo tgk nota ak misti  u olz tergelak...mcm citer p.ramlee..panglima bujang lapok tu..ak lukis abes suma apa yg lec tu terangkan..
hmm...yg ak risau...mggu nih ak kena exam...ak bc tapi ak tak paham..byk sgt istilah saintifik dia...rawan...sel2..sagittal lah..ntah aper2 lagik...tak reti ak nak tulis...
ak kena memahami istilah dan fungsi2 semua benda tu...sel...saraf...atom..ototo agonis...tulang2 tandon ..tibia dan sebagainya...

aaaaarrghhh....mcm nk pingsan dihempap modul muskuloskeletel tu ajew...

Selasa, Disember 25, 2012

JUM TENGOK WAYANG...


semalam lepas siapkan paspot dak dush-dush kat K.Selangor, aq terus bergegas balik sbb ada janji nak jumpa n jenjalan dgn kawan er bff..ehhe..
soo....dia kata jum kita tgk wayang?...
aq pun hokeh jer...kbetulan bila sampai hampir 3.10...wayang start 3.30...cantekk lah tu...terus beli couple sit..senang duk blakang sekali..
kita org layan citer kat atas tu...citer boleh tahan ler..best jugak tapi kadang2 macam boring sikit..dan journey dia tak habis..aq rasa mesti ada sambungan kan..sbb dia tunjuk naga tu terjaga dari lena..
yang aq nak coiter bukan sal wayang tu...tapi sal panggung wayang tu yg sejuk gella...mcm duk dalam frozen..mengigil2 aq dibuatnyer...aq tak bw la blazer mana nak tau sejuk boleh mencapai tahap beku...tak tahu dah kat mana nak sorok kaki n tgn wlupun aq pakai baju t tgn panjang...
sian kwn aq tu...dia keluar g li teh panas...suh aq pegang tapi tak mampu jugak nak menghilangkan kesejukan aq..hahaha...sampai gegel2 aq dibuatnyer...seb bek duk kapel sit...boleh la rapat2 tapi tak boleh jalan jgk...mgkn sbb tu aq tak kosentret sgt tgk citer tu....len kali kalo nak g tgk kat situ..kena bw baju panas..aq takkan lupa,..,sebab kan kesejukan sgt tu...hahaha...hari nih aq demam dan sakit pale...KENALAH DGN MUKA AQ KAN.....org nak peksa duk umah bace buku..aq? huiks...boley g tgk wayang lagik...

Ahad, Disember 23, 2012

Menyeramkan...

sebenarnya kejadian nih da lama berlaku...bulan Jun 2012 baru2 nih...hehehe maklum ler taim tu haku ngah berserabiut jadik malas nak menulis...
teringat nak post bila kawan kol n tanyer...exam nanti nak buking hotel mana???,,,haku tak kisah pun hotel memaner janji boleh tido n dpt stadi...nak berulang pun mcm tak larat jer nak drive...
selalu haku n the geng duk dekat pekan TM tapi ntah takder rejeki...kena sewa jauh sikit tapi ok lah jugak...depan kuil hindia......
Kebetulan...dalam serabut n mcm2 hal n criter...haku pun demam sangat taim tu...owg stadi haku membuta..dgn menutup muka dgn modul (kunun2 boley scan ler)...
kwn haku kater haku tido 1 pesen jer n tak bergerak2...ok lah lagik...aku pilih tido tepi dinding..almaklum ler biliknyer kocik tapi disumbat dgn 5 6 owg..paham2 jew la kan..
hari kedua exam...pagik lepas solat...masing2 bersiap sebab nak singgah sarapan...oleh kerana kesejukan..kami suma of kan ekon...remot hekon terletak atas tb....masing2 sibuk la menacap hape yg patot...
dannnnnn......
tetiber jew... tingggggggggggggg

EKON TU TER ON SENIRIK...

suma terdiam dan terpaku...n tak ckp aper2...
lepas dah siap n terus check aut...sampai kedai makan...suma pakat gelakkk...ish ish nasib hari last jd mende tu..saborr je la..masing2 tak tahu saper yg tekan remot ekon tu...nak kata otomatik..takkan kot..kitaorg takder la  letak mode sleep ke haper..

hurmmm ...so bila nak carik oteel jer...kami akan ingat...pelizzz jgn carik yg berhantu yer...eiiii sewram dowh

Sabtu, Disember 22, 2012

Tirai 2012

pejam celik sekejap jer dah hampir pemghujung Disember 2012...tak lama lagik 2013 menjelma..bermakna bertambah umur setahun lagik....tapi adakah aq masih istiqamah...huhuhuuu...
byk coretan dan kisah sedih sepanjang 2012 nih...2012 nih la tahun paling menyedihkan...setiap hari aq menangis sampai bengkak2 mata..
--> kerana bonda
---> kerana kerja
-----> kerana adik yg bermasalah
------=> kerana anaknda tercinta

Alhamdulillah.....aq masih tabah...dan bertambah lega bila berhijrah ke tempat baru..aq malas nak ingat dah semua yg berlaku...sesekali aq akan menoleh jugak utk belajar dari kesilapan agar ianya tidak berulang...
itu lah kehidupan..itulah yg mewarnai kita...senyum tawa tangis dan duka adalah lumrah...
Allah tidak akan menduga jika dia tahu kita tidak mampu menghadapinye..

Penyakit Ma...

susah betul kalo dah dapat penyakit nih...apa obatnyer yer...

Jumaat, Disember 21, 2012

BBQ Land Steambot

ari tu g makan kat BBQ land ni..di kuang..berdekatan jugak dgn D'Manggis...saja ubah selera sebab dah jemu asik melantak kathotel jaer...so bila D manggis full...cri ler inisiatif alin kat situ le jwb nyer...dulu salu gak makan kat situ...
ak sampai dalam kul 9mlm..terus dpt meja bru kol owg dalam keta suh turun..ye la..nti semua turun takde lak meja kan..bila tgk ada meja kosong..ak terus p jd tak tgk ler bahan2 makanannyer ader lagik ke tak..ya la...awal lg kan baru kul 9..
tak tau la nak kata...ak ckp dgn sista ak..alah nti dia tambah la..so kita orgpun amik jugak makanan yg ada..ada ramai gak yg bru dtg..berebut2...letak jer habis tapi..tu la..bila da hbs..lmbt nak topup..pastu ada byk bahan yg tak di topup...mcm tak berbaloi jer byr RM20 hengget..kita org byr 90 hengget ...kalo tau mcm bek makan joni ke silver spoon tu ke...


patut tokey tu kena peka la..tgk ramai kastemer berdiri dan tertunggu makanan dan bahan ditopup dgn segera..ada yg tak ditopuplangsung so makan jer la apa ya ada...macam mana tu agak2nyer...

Khamis, Disember 20, 2012

Sedihnyer

tadi masuk portall...klik dekat assgment...huhuhu kenapa sikitnyer markah subjek peberet ak tu...sem lepas ak dapat A...sem nih takkan c kot...adoiii sedihnyer dan hilang semangat dgn tiber2..last2 ak PM Lec..wat rayuan..tak kisahlah kalo kena oter semula..tapi rasanya dah cukup ikut panduan dan kehendak..owg len buat 50 ms dapat 80%..ak buat lebih 70ms dapat lebih sikit dr lulus..uwaa...bagai disayat2 hati nih...bayangkan wat assgment sampai tak tido malam....pulun menaip..bukan boleh kohpi pes...assgmen ak yu asli..memang keje ak tapi hasill...huarrgh...nak kata redha...tak brapa nak redha la jugak...sian kita orgkan..pulun wat assgmen..belajar sambey bekerja..berswungguh2 menyiapkan tugasan..jawab forum..tapi last2 lec bg markah mcm tak berbaloi....takkan la teruk sgt assgment tu...sobss sobss sobsss...memang menguji betul sem nih..


 

Kisah Remaja Part 2

hmmm...ntah kenapa tak leh tido plak..jadi teringat nak post cerita nih...rasanya tak ramai yang berpeluang dapat pengalaman macam ak kan...terimakasih ler pd kwn ak kalo tanpa dia ak tak dapat peluang mcm nih...
ngat tak crta ak g mahkamah tu...heheheh...ak dapat jugak masuk dgr satu kes tu...memang sirius tapi hakim tu mcm lawak...lawak maksud ak..dia garang dan tegas tp ayatnyer...kelaka lak...
critanya...
bila lepas kes di baca,,, hakim tu pun kater..
wow broo...kate otai kan..so mcm mana skrg?
budk tu tunduk jer...
lepas tu dia soal la parent tu..tanya kerja aper...napaknyer parent tu pun org baik2..
bila bapa dia kata ...segan nak bgtahu kat sini..hakim tu kata takpe..bgtau jer..
so bapa dia pun bagitau la...kejer aper..
hakim tu pun kater...takper...Iman tak dapat diwarisi pada parent tu , dia kata nak sy nyanyi ker...kalo sy nyanyi sah2 ribut petir nanti....memang kelakar tapi kena hormatkan mahkamah...jd kita org tahan jer nak ketawa,,
hakim tu kata lagik...sy pun brutal jugak..wlupun saya warisi sikit2 iman bapa saya...tapi bapa sy tak suka mencarut mcm saya....ntah mana la sy dpt pragai tu...kihkihkih...memang tegas dia ckp tp mcm lawak pd kita org.. sy dimaklumkan hakim nih memang stret gilla....
so parent tu di minta keluar... tggl budak tu dgn hakim, pnshat undang2 dan 2 3 org lain.. hakim soal n tya budak tu...tak pyh la ak bgtau kat sini...lastly dia di jatuhkan hukum...
bertuah ak dpt masuk dgr pbicaraan tu...


Rabu, Disember 19, 2012

Adeh...Tergigit Lidah...

wow mcm tak ley blah jer tajuk tu kan...siapa biasa tergigit lidah..maksud ak lidah senirik la..masa ngah mengunyah makanan ke..atau tergigit sesaja..allooo bukah lidah lembu ok..ak penah gak tergigit lidah lembu yg diletakkan dlm nasi goreng masa di johor duluk...tewus uwekkkk,,,
ok balik pada citer di atas...sedang besh melayan megi cup cap mawi tadik..tertiber tergigit lidah lak...arghhh.....nak gaduh ngan sape la nih...kalo mamat tu ada sah2 dia kata..hmmm takde org lain ler tu...nak gaduh dgn dia la...tp kali ni agak2 kalo betul pun..ak nak gaduh aper dgn dia ek...malas la nak gaduh2 nih
tapi betul ke...kalo tergigit lidah tu tande nak bergaduh??? ade yg setuju tak? kalo ada...pelisss angkat jari..hua hua huaaaaa....

PMR

hari ni result PMR keluar...dak tetoba gurl pun amik result jugak..alhamdulillah..stkat nak masuk asrama seperti yang diidamkan tu boleh dapat kot...
hurmm...rata2 dlm pesbuk...dalam tweet...semua ucap tahniah...dapat 9A..8A...7A...yg takde A atau kurang A nya..takde lak ucapan tahniah..pada ak apa pun result yg diterima...kita harus bersyukur...itu adalah usaha kita...
Zaman ak duluk...di panggil SRP atau Sijil Rendah Pelajaran.. ak pun dah lupa ak dapat brapa..rasanya ikut agregat...takde lak A B C nih..lupa sungguh2...ak skola asrama...so stadi dgn kwn2..ak nih jenis bukan nak blajar sgt ...asik main jer...maklum ler budak nakal...rasanya result ak tak la teruk sgt...dapat gak naik Ting. 4..sebab dulu kalo tak lepas SRP tak boleh skola lagik...dapat naik ting 4 pun dah kira bersyukur...tak payah mengulang ..atau amik sekali PMR lagik...heheheee...
Ting 4 ak tak belajar setahun...sebab ak sakit..tonsil jer pun tapi da tahap sirius...haa nti tggu result SPM keluar baru ak crita sal SPM lak yer..
apa pun congrats to all PMR candidates..dak tetoba gurl. mira aka oyah,fadzli n anak2 buahku yg lain...
ting 4 bukan hanimun taim tauuu...

Selasa, Disember 18, 2012

Exam...oh...exam...

adoi...lagik seminggu jer nak exam tapi ak apa pun tak baca..modul2 pun tak sentuh lagik...,ho ho agak2 boleh ker menten CGPA ak nti...
bukan taknak baca buku tapi tak berkesempatan..selepas setengah mati menyiapkan assgmen yanmg dibuat last2 minit pada masa-masa kecederaan...(tobat pasnih tak buat lagik mcm tu)...penuh masa dgn program dan kerja...asik-asik2 mitink..mitink..mitink..bukan lah bz sgt tapi tau la kalo attend mitink..dr bulan november..masuk ke disember 2012..start awal bulan ari tu...free cuma sabtu ahad..ada la amik cuti tapi kena kensel sebab mitink..balik hari sabtu n ahad da mula mitink semula...ni pun ada mitink...

lepas nih ...tak kira.. minggu depan ak nak mintak coti...nak baca buku tapi jangan buku yang baca ak sudah...dah la subjek incik muslukosleketel tu (perghhh nak sebot pun susahkan..bayangkan..)  memang tough gella...istilah2 saintifik dan kedoktorannya pun berbelit lidah nak menyebut..nak eja pun tak reti..
so...
lepas nih kena pokus examm...ingattt...pokus exammmmmm....

GEMURUH JIWA...MEMORI TERCIPTA...

ntah kenapa...dua-dua lagu tu lagu kesukaan ak jugakk... Suka dgn lagu Gemuruh Faizal Tahir....mcm semangat jew..
Lagu Memori Tercipta tu ak selalu layan masa ak ngah mentol dan ting tong di tempat keje lama ak duluk...tetiap petang kul 4..ak mesti pasang lagu tu..maklum lah taim tu ak wat keje sensurang dalam bilik sensurang...tenang dan damai walaupun jiwa ak bergelora dan mcm2 rasa...

mode: Ngah layan dua-dua lagu nih ...(dlm bilik miting) 

Isnin, Disember 17, 2012

Sabtu, Disember 15, 2012

Kening sebelah kanan bergerak-gerak

hahaha...lepas sebelah kiri bergerak-gerak..sebelah kanan plop yg bergerak..tapi ak suka sebab org kata (org k bkn ayam ke kambing ke yg kata) nak jumpa dgn org yg dah lama kita tak jumpa..
yesss...ak harap2 sgt ak dpt jumpa dgn org yg ak rinduuu sgt nak jumpa tu...sebenarnya bukan jauh sgt tapi tu la..Allah belum izinkan ak jumpa org tu lagi...tp ak berdoa..moga satu hari Allah akan temukan kami juga..tpi kalau bukan org tu pun yg bukan ak akan jumpa..ak redha ajer..

Maharajalawak Mega

hmm...nak letak gambo,nti bertambah lembss lak blog ak nih..so post yg biasa2 jer la.. semalam layan MLM mingggu ke 5 selepas tiga kumpulan iaitu DaDIDu, PiMai dan BALAS terkeluar. Tema semlm muzikal komedi..yeah memang ak suka tema tu.. semalam boboi boleh tahan best cuma mcm terjerit2 lak (ak ke yg rasa bingit)..JoZan??? bukan sebab ak tak brapa minat tu yg buat ak rasa tak best...gaya zizan asik samer ker macam peguin tu..cer la ubah sikit..mgkin identiti diaorg kot (sambey angkat bahu)..ak rasa JoZan 1st placebukan sebab lawak tapi populariti..SORI kalo ada yg tak setuju dgn ak....ak layan gak la lawak diaorg..R2 makin bagus..ak pun tak setuju kalo diaorg terkeluar mggu ke4 ari tu..maybe kump peberet ak JAMBU, SHIRO dan R2. tiga2 kumpulan tu memang alk suka sejak dr raja Lawak lagik..ntah taste ak kot,,,maybe pada ak...karekter tetiap mggu berubah2..wlupun menten tapi ada la sikit kelainan..mcm JoZan ak boleh jangka gaya dan lawak diaorg mcm mana tapi 3 kumpulan yg ak listkan tu..memang tak leh duga lah tambah2 JAMBU....apa pun saingan agak sengit..kalo ada SepAH..tentu lagik best..alamak..mggu ke 7 ak tak  leh tgk la...sebab ak exam jumaat n sabtu tu..Adoii...dah hujung tawun ker...cepatnyer masa berlalu..dah akhir disember..

Jumaat, Disember 14, 2012

sms oh sms

sms...beshkan kalo dpt tmbh2 kalo dr org yg kita syg...kita ingat...tapi kalo ak crita korang mesti tak pcya..tapi tu lah..ada sms yg kita tak jangka dan tak suka nk trima...dah lama ak dapat sms mcm tu..dr bulan 6 lagik kalo tak salah ak..lupa dah..sms ni nak melaga2kan ak dgn beberapa org..ak pun tak paham..kenapa ak ek; konon ak la yg menghuru hara dan memisahkan  dgn org yg dia suka..kowrang bercinta ke hapa pun apa kena mengena dgn ak kan..tpi pliz la..jgn la duk htr sms yg bukan2..rimas tau tak..ak takda kena mengena la dlm crita kowrang tu,...pada ak senang jer..kalo dia dah tak layan tu..jgn la salahkan org len ok..baik la ko cri owg len..tgk mcm ak..org tak suka..ak cri org len yg suka ak..apa susah..wat pe nak buat mende2 bodo mcm tu..kemon la...zaman skrg bukan mcm zaman dolu2..setia sampai mati....org tak suka..ko cri r org len..takde jodoh nak bsama sbg kwn ke pakwe ke boz ke atau apa pun bermakna dia bukan terbaik utk awak...tuhan tu maha kaya..maha mengetahui jd dia jarakkan hubungan kita sama ada nak uji..nak jumpakan kita dgn yg lebih baik tak kira sama ada kwn or saper2 jer pd kita..atau nak menunjukkan kita tentang sikap seseorg and wateberlah...tapi pk positif..memang lah hati sapa tak sedihkan....pisah dgn org yg kitra suka n syang (uwekk)...cuma jgb la salah n ganggu org k..tapi ak dah block no tu..LEGAAAA... allamak..maharajalawak da start r...bye..

Kening Kiri Sebelah Atas Bergerak2 Part 2

hohohoo...dulu ak penah wat post yg sama..kali ni pun post sama gak...sebab..mende yg sama terjadi lagik...adoii ak rasa sungguh tak bestnyre...sebab???? ak dah malas nak menangis..dengan kata lain..ak takut nak menangis lagik...bukan percaya tapi ntah la..kalo tak percaya apa lak ek..so kira pcaya gak ler...jgbn la menangis...risau n susah hati pun ada ..tanak pk arh...
harap...takde aper2 lagiu yg akan buat ak menangis...amin..

Rilexs..rehat...

mcm tak best jer layout ni kan...,kena ubahlah..mende ni ak proses masa ak sedang bohsan meneliti kerja2 sambil bermesyuarat..hmm..,.abes mesy jam 12.30.. singgah opis jap..tp takda saper..so balik jerr la..lagipun penat sgt rasa utak ni...penat berfkr...
napaknyer...ada masa sehari nak brehat...rilexskan fkran dan mendobi.....ari mggu nih keluar lagik...3 hari duduk tepi laut,..yeah...hrp2 tak berat sgt kerja mggu nih..nak bersantai2..19hb keputusan PMR keluar..moga dak tetoba gurl tu dpt result yg ok...hrp dia dapat duk hostel sperti yg diidamkannya..20hb ada akt negeri..21 ada kenduri..so mggu depannyer..ak akan bercuti pnjg..harap boz nak sain la cuti ak tu..24hb ganti cuti 12hb yg ak kensel sbb g mitink...25 krimas..26 n 27 amik cuti...nak stadi (konon2nyer la)..28hb tarraaa...exammmm....ada 1 paper...29hb exaam lagik....ada 2 paper..eh..sambung 31 pun ok gak kan tapi nak kena boz sain..huhuhuu...tp ngat nak blik kmpg 23hb tu..hehehe bila la nak stadi kalo macm ni kan..kan ..kan...ish2...

Khamis, Disember 13, 2012

Alahaiii...ngantuknyer



Alahai...mengantuknyer saye.... 
tak tertahan-tahan
sebabnyer......
nak kate tak biasa berubah tempat tidooo??
dah selalu gak tak tidoo di katil senirik..
bulan nih jer pun 15 hari tido di luar




semalam direct keje..dr pagik
so masa dinner kul 7 membawa ke 8.30...
pastu gatai p ikut kawan ke cyberjaya..siyes
jauhnyer...ak ingatkan dekat..so balik semula
kehotel dlm kul 11 malam..iron baju then
mengadap pesbuk..sedar2 kul 12.30
tgk roomate dah tido lena..ak jugak yang terkebil2..
pusing sana pusing sini..tgk jam ..allamak da dekat kul 2
hati lak teringat2 dkt dia..
hurmmm..last2 ak terlena jugak
taktau la kul brape....

 
tau2 kul 7 pg...adoii...mcm baru best jer nak lena..dgn penuh rasa malas..capai towel..mandi n siap rgkas...so turun bekpes...08.30am..bermula keje..dan bermula la rasa mengantuk yangteramat sangat...mcm nak jd halimunan jap...landing kat katil..err..boleh tak?? siyess...ak ngantuk tahap gaban...ptg ni sambung sampai 7pm lagik...huwaaaaaa...




Ahad, Disember 09, 2012

Takdir

OrkutUncle.com graphic comments


moreClick here to send this to your friend


Mungkin hanya tuhan...yang tahu segalanya...

Sabtu, Disember 08, 2012

CINTA TAK HARUS MEMILIK P1

Di hati ini hanya Tuhan yang tahu...Di hati ini ak rindu padamu...sayangnya tak terluahkan..hanya hati yang berbicara..setiap kali mata terpejam..dalam hati ak sering berdoa,...Ya Allah.,..adakah dia rasa sama seperti apa yang ak rasa...cuma ak harap..rindu ak tidak membatasi rindu pada NYA...satu hari nanti sebelum mata terpejam rapat..ak harap dia akan mengetahui apa yang ada dalam hati ini....
suatu hari nanti aku berdoa moga kau akanmengerti

Jumaat, Disember 07, 2012

remaja oh remaja

hmmm....baru2 ni ak ke mahkamah di petaling atas beberapa urusan...sambil menunggu ak sempat tgk.. "Mahkamah Kanak-Kanak Sedang Bersidang"...ak tak amik pusing sgt..
sedang ak termenung..ak tgk la seorg remaja..perempuan dgn ayah dia..mundar-mandir..melihat notis2...then dia pun tanya kat pakwe ak..ak tak dgr sangat..
Ceritanya bermula bila dia pun duduk dkt kitaorg...dia kata dapat kol dr JKM utk dtg ke mahkamah...anak dia kena bicara..mulanya ak ingat kot dia nak jumpa anak dia kat situ...rupanya...budak perempuan yang melihat2 dan mencari2 notis tu yg kena hadiri perbicaraan..
terkejut ak..tak napak pun bermasalah..manis...cantik..hurmmm....sgguh tak sangka..
Jadi ianya mula menarik perhatian ak,...tapi ak tak bertanye sgt..bio pakwe tu yangbertanya..ak dgr jer..kesnyer pecah sekolah...kena rush masa berkumpul dgn kwn2 dan ada brg curi...ak tak pasti dia subahat atau terlibat..tapi ini perbicaraan kedua dia..dah ngaku salah..
Tiba2 ak rasa simpati..ak tak rasa dia dlm kga yg bermasalah..ayahnya napak baik..akak n abg belajar di U. Ada adik 3 org..mak surirumah..ayah kerja kilang ais..gurl tu dah berenti sekolah..byk kali lari dr rumah..dah dua kali kena tgkp..ayah dia bgtahu..takat lelaki bergaduh depan rumah berebut dia..biasa dah..dia bg peluang kali nih..kalo tak brubah ayah dia sendiri akan htr ke pusat pemulihan...
ak dgr  jer pakwe ak tu duk skolah kan budak tu..nsht mcm2...ak malas nak ckp..pokok pgkal diri sendri nak berubah..ak ckp jer kat ayah dia...knapa nak jamin2 ..biar je dia masuk pusat n sekurang2nya dia boleh belajar..mak budak tu pun suh anak dia masuk dalamjugak..tapi sang ayah masih nak bg peluang...siannkan ..ayah msh mengharap agar anak berubah jd baik...ak trngat kisah anak angkat dlm post tu...yg ni kes ank sndiri..ayah dia kata..gurl tu salu kata ayh n mak tak bg perhatian tapi dia tak tahu yg dkt dia lah ayah n mak dia duk tatang lebih sebab dia duk wat perangai.. sedih je ak dgr ayah dia bercakap..ayh dia kata..dah malu asik nk g skola dgr ckgu2 bgtahu mslh dia..
last2 dia sndiri nak brenti skola....mcm2 lagi ayah dia crita...pakwe ak tu pun tak abis2 duk skolahkan budak tu...yg ak tau kes dia postpone ke bulan 12 nih..akan tahu keputusannya apa..dia pun dah ngaku salah..Ya Allah...takutkan..jgn anak2 kita jd mcm tu..nak salahkan ibubapa? atau salahkan ibu mengandung???...ak pun tak tahu...

Ala...miskol...


tadik tiber2 tringat nak msg bff ak..da lama ak xmsg dia....juz send salam jer kat dia....dia pun balas..kata ngah ingat kat ak...tetiber jer dpt msg..hehehe...telepati la tu..dah byk kali..
tapi yg ruginyer...ak tgk ada byk miskol dr dia..ala,...knapa ak tak prasan dia kol..tp takper la..bia la dulu...mayb ada hkmahnyer ak tak dgr kol dr dia....lg pun mcmtakde mood jer..letih kot..

I'm back....

huhuhuuuu...i.m back selepas berlumus tungkus menyiapkan segala assgmen...dapat juga di submit sebelum due dated...ntah la kenapa sem niuh ak mcm malas sgt..mungkin lepas melalui berbagai peristiwa pahit dan sedih..semangat ak bagaikan hilang..harap2 result sem nih segempak sem2 yang lepas...mcm biasa ..byk sgt cerita yg nak dikongsikan tapi tu la...mcm malas ajer..tapi tak per...ak dah berazam nak syer mcm2 dgn u olsss...tungguuuuuuuuuuuuuu