NEW VERSION : ARNAB DAN KURA-KURA

Isnin, Disember 31, 2012

2013 - by B.Rjuna

 sahabat saya nih memang pandai berpuisi...dengan izin sy pastekan puisi tahun barunya di sini....ntahlah...rasanya tahun baru kali ni sy tak nak wish pada sesiapa..kecvuali jika sy menerima wish dr mereka..saya akan balas...bukan apa cuma nak tgk adakah kwn2 mengingati sy..itu jer..
Hari ini..
hari di mana aku berdiri di tubir
di hujung 1 perjalanan yang bakal ternoktah nanti.

Di belakang ku..
tertidur 364 hari yang pernah bersama
dalam menangis dalam ketawa
dan masih panas dalam rekahan waktu.

Di depan ku..
dengan jarak cuma sejengkal
hari baru berdiri di pintu
mengalukan aku masuk sebagai tetamu

Entah apa yang menunggu
entah apa teka teki atau silangkata baru
yang di bancuh oleh tahun baru...

Tetapi aku tidak ada pilihan
aku perlu berjalan atas arahan
kerana hidup tidak pernah berjalan mengundur....

Terima kasih 2012.

Ahad, Disember 30, 2012

Akhirnya....aku merdekaaa

akhirnya aku merdeka...dgn erti kata..lega kapla utak...exam utk sem nih da selesai...yeay yeay...rilexs ler utk 21/2 bulan...azam>?..nak wat terbaik utk sem depan..tanak wat assgmen n stadi last minit mcm sem nih (hmmm harap tak tggl azam jew lah kan kan kan)...
sem nih rasanya tough sgt..untuk subjek muskulos tu..siyes gella beb..ak baca memang tak masuk aper langsung dgn istilah2 saintifiknyer..susah gella nak hingat...nak kata ak peminat kapla ikan..ak memang tak suker..
exam cuma tiga subjek..untung..org len 4 sabjek...ketas major ak wlopun bukan opsen..huhuhuuu memang tak masuk sgt apa yg ak baca,...atau ak hanya scan jer...soklan umum yg banyak so i jwb guna logik...utk subjek kotempo tu..wahhh senyum lebooo ak...boleh target lah...tapi mai tang soklan muskulos tu...uwaaa...siyes der...ak memang tembak jer...seb bek ada la 10 soklan yg ak baca tu masuk..kompom betollah kot sbb jwpn tu lec yg bagi...
habes jer jwb ak terus kua...malas nak tggu dlm dewan exam tu...ada owg len lagik awai kua dr ak...so start keta..brummmm...blah terus...opss tapi masa nk ke paking ak tgk ler ada la kelompok2 yg duk bncang.,..suma kata incik muskulos tu meme kejam...ha ha haaa...ak gelak lam ati jew lah..
drive balik KL..keta byk...bas byk n lowri pun byk...siyes ak meme ngantuk tak hengat2 masa drive...rasa jaoh beno nak sampai...tersengguk2...nak terlelap..tak ley blah dowh.,..meme r membahayakan..tapi sabo jer la...mujur gak tak hujan lebat...kalo tak...xdapek nak den bayangkan...
sampai kat RnR nih...ak relax japs...mcm nak lena tapi tak bleh...pekena nescafe..dgn jambu...basuh muka byk2...ak pun sambung drive...ngantuk pun ngantuk lah...kena jugak teruskan perjalanan..
meme r membahayakan kalo ngantuk masa drive..nak terpejam mata rasamya...
sampai jew...mandi...kemas apa yg patot...dan terus gerak ke Melaka...tido d pot diksen duluk..
apa pun lega...dah abis peksa dah...

Melaka...Jalan-jalan cari penat...

penatnyer,,,juz arrived from malacca...fuh...spiking landen lah plop...hohoho...
hmmm...bertolak ke melaka,,,semalam,,,tido di pot diksen then pagik2 (tak lah pagik sgt kannn) bergerk keMelaka,...hujan dari port diksen sungguh lebat,..hohohooo...apa lagik bantai tidoq ja la sepanjang jalan..wat keta tu mcm hotel bergerak...tak lah dapat berjalan sgt sbb ujan..lagi pun mcm letih...tomorrow  ada keje n ada miting...around 5 o'clock, kami suma pulang ba ke KL..jalan tak la jem sgt...hmm nak citer banyak macam da ngantuk...sempat gak lew snap2 gambo...nice kan mural diaorg nih..
 













Sabtu, Disember 29, 2012

Jumaat, Disember 28, 2012

Today is the day ---> EXAM

i'll be back after finish the exam for two days....huk huk huk...wish me gudluk ok...didn't know why feel so lazyyyy....
bye2...

Rabu, Disember 26, 2012

MUSKULOSKELETAL DAN PERGERAKAN MANUSIA

ha ha ha opsss...tergelak plop...baru dapt sebut dan t ulis betul2 ...tu adalah salah sati subjek dalam minor aq kat U..wehhhcemana lah teramik sabjek tu...asalnyer ak nak amek seni tapi seni takde dalam tawaran...kena la amek sabjek di atas tu...
huhuhuu...belajar sanjek tu mcm nak jadik pakar tulang,,,lec ak pun bgtau mcm tu cuma tak tau nak bg ubat aper jer kate koo...
ak wat assgmen tu last minit...sampai nangis2...sebab nak kena analisis pergerakan yg berlaku pada satah n kedudukannya..otot apa yg digunakan tulang apa yg digerakkan...
masa kuliah.,..ak bg tumpuan sunguh2...kalo tgk nota ak misti  u olz tergelak...mcm citer p.ramlee..panglima bujang lapok tu..ak lukis abes suma apa yg lec tu terangkan..
hmm...yg ak risau...mggu nih ak kena exam...ak bc tapi ak tak paham..byk sgt istilah saintifik dia...rawan...sel2..sagittal lah..ntah aper2 lagik...tak reti ak nak tulis...
ak kena memahami istilah dan fungsi2 semua benda tu...sel...saraf...atom..ototo agonis...tulang2 tandon ..tibia dan sebagainya...

aaaaarrghhh....mcm nk pingsan dihempap modul muskuloskeletel tu ajew...

Selasa, Disember 25, 2012

JUM TENGOK WAYANG...


semalam lepas siapkan paspot dak dush-dush kat K.Selangor, aq terus bergegas balik sbb ada janji nak jumpa n jenjalan dgn kawan er bff..ehhe..
soo....dia kata jum kita tgk wayang?...
aq pun hokeh jer...kbetulan bila sampai hampir 3.10...wayang start 3.30...cantekk lah tu...terus beli couple sit..senang duk blakang sekali..
kita org layan citer kat atas tu...citer boleh tahan ler..best jugak tapi kadang2 macam boring sikit..dan journey dia tak habis..aq rasa mesti ada sambungan kan..sbb dia tunjuk naga tu terjaga dari lena..
yang aq nak coiter bukan sal wayang tu...tapi sal panggung wayang tu yg sejuk gella...mcm duk dalam frozen..mengigil2 aq dibuatnyer...aq tak bw la blazer mana nak tau sejuk boleh mencapai tahap beku...tak tahu dah kat mana nak sorok kaki n tgn wlupun aq pakai baju t tgn panjang...
sian kwn aq tu...dia keluar g li teh panas...suh aq pegang tapi tak mampu jugak nak menghilangkan kesejukan aq..hahaha...sampai gegel2 aq dibuatnyer...seb bek duk kapel sit...boleh la rapat2 tapi tak boleh jalan jgk...mgkn sbb tu aq tak kosentret sgt tgk citer tu....len kali kalo nak g tgk kat situ..kena bw baju panas..aq takkan lupa,..,sebab kan kesejukan sgt tu...hahaha...hari nih aq demam dan sakit pale...KENALAH DGN MUKA AQ KAN.....org nak peksa duk umah bace buku..aq? huiks...boley g tgk wayang lagik...

Ahad, Disember 23, 2012

Menyeramkan...

sebenarnya kejadian nih da lama berlaku...bulan Jun 2012 baru2 nih...hehehe maklum ler taim tu haku ngah berserabiut jadik malas nak menulis...
teringat nak post bila kawan kol n tanyer...exam nanti nak buking hotel mana???,,,haku tak kisah pun hotel memaner janji boleh tido n dpt stadi...nak berulang pun mcm tak larat jer nak drive...
selalu haku n the geng duk dekat pekan TM tapi ntah takder rejeki...kena sewa jauh sikit tapi ok lah jugak...depan kuil hindia......
Kebetulan...dalam serabut n mcm2 hal n criter...haku pun demam sangat taim tu...owg stadi haku membuta..dgn menutup muka dgn modul (kunun2 boley scan ler)...
kwn haku kater haku tido 1 pesen jer n tak bergerak2...ok lah lagik...aku pilih tido tepi dinding..almaklum ler biliknyer kocik tapi disumbat dgn 5 6 owg..paham2 jew la kan..
hari kedua exam...pagik lepas solat...masing2 bersiap sebab nak singgah sarapan...oleh kerana kesejukan..kami suma of kan ekon...remot hekon terletak atas tb....masing2 sibuk la menacap hape yg patot...
dannnnnn......
tetiber jew... tingggggggggggggg

EKON TU TER ON SENIRIK...

suma terdiam dan terpaku...n tak ckp aper2...
lepas dah siap n terus check aut...sampai kedai makan...suma pakat gelakkk...ish ish nasib hari last jd mende tu..saborr je la..masing2 tak tahu saper yg tekan remot ekon tu...nak kata otomatik..takkan kot..kitaorg takder la  letak mode sleep ke haper..

hurmmm ...so bila nak carik oteel jer...kami akan ingat...pelizzz jgn carik yg berhantu yer...eiiii sewram dowh

Sabtu, Disember 22, 2012

Tirai 2012

pejam celik sekejap jer dah hampir pemghujung Disember 2012...tak lama lagik 2013 menjelma..bermakna bertambah umur setahun lagik....tapi adakah aq masih istiqamah...huhuhuuu...
byk coretan dan kisah sedih sepanjang 2012 nih...2012 nih la tahun paling menyedihkan...setiap hari aq menangis sampai bengkak2 mata..
--> kerana bonda
---> kerana kerja
-----> kerana adik yg bermasalah
------=> kerana anaknda tercinta

Alhamdulillah.....aq masih tabah...dan bertambah lega bila berhijrah ke tempat baru..aq malas nak ingat dah semua yg berlaku...sesekali aq akan menoleh jugak utk belajar dari kesilapan agar ianya tidak berulang...
itu lah kehidupan..itulah yg mewarnai kita...senyum tawa tangis dan duka adalah lumrah...
Allah tidak akan menduga jika dia tahu kita tidak mampu menghadapinye..

Penyakit Ma...

susah betul kalo dah dapat penyakit nih...apa obatnyer yer...

Jumaat, Disember 21, 2012

BBQ Land Steambot

ari tu g makan kat BBQ land ni..di kuang..berdekatan jugak dgn D'Manggis...saja ubah selera sebab dah jemu asik melantak kathotel jaer...so bila D manggis full...cri ler inisiatif alin kat situ le jwb nyer...dulu salu gak makan kat situ...
ak sampai dalam kul 9mlm..terus dpt meja bru kol owg dalam keta suh turun..ye la..nti semua turun takde lak meja kan..bila tgk ada meja kosong..ak terus p jd tak tgk ler bahan2 makanannyer ader lagik ke tak..ya la...awal lg kan baru kul 9..
tak tau la nak kata...ak ckp dgn sista ak..alah nti dia tambah la..so kita orgpun amik jugak makanan yg ada..ada ramai gak yg bru dtg..berebut2...letak jer habis tapi..tu la..bila da hbs..lmbt nak topup..pastu ada byk bahan yg tak di topup...mcm tak berbaloi jer byr RM20 hengget..kita org byr 90 hengget ...kalo tau mcm bek makan joni ke silver spoon tu ke...


patut tokey tu kena peka la..tgk ramai kastemer berdiri dan tertunggu makanan dan bahan ditopup dgn segera..ada yg tak ditopuplangsung so makan jer la apa ya ada...macam mana tu agak2nyer...

Khamis, Disember 20, 2012

Sedihnyer

tadi masuk portall...klik dekat assgment...huhuhu kenapa sikitnyer markah subjek peberet ak tu...sem lepas ak dapat A...sem nih takkan c kot...adoiii sedihnyer dan hilang semangat dgn tiber2..last2 ak PM Lec..wat rayuan..tak kisahlah kalo kena oter semula..tapi rasanya dah cukup ikut panduan dan kehendak..owg len buat 50 ms dapat 80%..ak buat lebih 70ms dapat lebih sikit dr lulus..uwaa...bagai disayat2 hati nih...bayangkan wat assgment sampai tak tido malam....pulun menaip..bukan boleh kohpi pes...assgmen ak yu asli..memang keje ak tapi hasill...huarrgh...nak kata redha...tak brapa nak redha la jugak...sian kita orgkan..pulun wat assgmen..belajar sambey bekerja..berswungguh2 menyiapkan tugasan..jawab forum..tapi last2 lec bg markah mcm tak berbaloi....takkan la teruk sgt assgment tu...sobss sobss sobsss...memang menguji betul sem nih..


 

Kisah Remaja Part 2

hmmm...ntah kenapa tak leh tido plak..jadi teringat nak post cerita nih...rasanya tak ramai yang berpeluang dapat pengalaman macam ak kan...terimakasih ler pd kwn ak kalo tanpa dia ak tak dapat peluang mcm nih...
ngat tak crta ak g mahkamah tu...heheheh...ak dapat jugak masuk dgr satu kes tu...memang sirius tapi hakim tu mcm lawak...lawak maksud ak..dia garang dan tegas tp ayatnyer...kelaka lak...
critanya...
bila lepas kes di baca,,, hakim tu pun kater..
wow broo...kate otai kan..so mcm mana skrg?
budk tu tunduk jer...
lepas tu dia soal la parent tu..tanya kerja aper...napaknyer parent tu pun org baik2..
bila bapa dia kata ...segan nak bgtahu kat sini..hakim tu kata takpe..bgtau jer..
so bapa dia pun bagitau la...kejer aper..
hakim tu pun kater...takper...Iman tak dapat diwarisi pada parent tu , dia kata nak sy nyanyi ker...kalo sy nyanyi sah2 ribut petir nanti....memang kelakar tapi kena hormatkan mahkamah...jd kita org tahan jer nak ketawa,,
hakim tu kata lagik...sy pun brutal jugak..wlupun saya warisi sikit2 iman bapa saya...tapi bapa sy tak suka mencarut mcm saya....ntah mana la sy dpt pragai tu...kihkihkih...memang tegas dia ckp tp mcm lawak pd kita org.. sy dimaklumkan hakim nih memang stret gilla....
so parent tu di minta keluar... tggl budak tu dgn hakim, pnshat undang2 dan 2 3 org lain.. hakim soal n tya budak tu...tak pyh la ak bgtau kat sini...lastly dia di jatuhkan hukum...
bertuah ak dpt masuk dgr pbicaraan tu...


Rabu, Disember 19, 2012

Adeh...Tergigit Lidah...

wow mcm tak ley blah jer tajuk tu kan...siapa biasa tergigit lidah..maksud ak lidah senirik la..masa ngah mengunyah makanan ke..atau tergigit sesaja..allooo bukah lidah lembu ok..ak penah gak tergigit lidah lembu yg diletakkan dlm nasi goreng masa di johor duluk...tewus uwekkkk,,,
ok balik pada citer di atas...sedang besh melayan megi cup cap mawi tadik..tertiber tergigit lidah lak...arghhh.....nak gaduh ngan sape la nih...kalo mamat tu ada sah2 dia kata..hmmm takde org lain ler tu...nak gaduh dgn dia la...tp kali ni agak2 kalo betul pun..ak nak gaduh aper dgn dia ek...malas la nak gaduh2 nih
tapi betul ke...kalo tergigit lidah tu tande nak bergaduh??? ade yg setuju tak? kalo ada...pelisss angkat jari..hua hua huaaaaa....

PMR

hari ni result PMR keluar...dak tetoba gurl pun amik result jugak..alhamdulillah..stkat nak masuk asrama seperti yang diidamkan tu boleh dapat kot...
hurmm...rata2 dlm pesbuk...dalam tweet...semua ucap tahniah...dapat 9A..8A...7A...yg takde A atau kurang A nya..takde lak ucapan tahniah..pada ak apa pun result yg diterima...kita harus bersyukur...itu adalah usaha kita...
Zaman ak duluk...di panggil SRP atau Sijil Rendah Pelajaran.. ak pun dah lupa ak dapat brapa..rasanya ikut agregat...takde lak A B C nih..lupa sungguh2...ak skola asrama...so stadi dgn kwn2..ak nih jenis bukan nak blajar sgt ...asik main jer...maklum ler budak nakal...rasanya result ak tak la teruk sgt...dapat gak naik Ting. 4..sebab dulu kalo tak lepas SRP tak boleh skola lagik...dapat naik ting 4 pun dah kira bersyukur...tak payah mengulang ..atau amik sekali PMR lagik...heheheee...
Ting 4 ak tak belajar setahun...sebab ak sakit..tonsil jer pun tapi da tahap sirius...haa nti tggu result SPM keluar baru ak crita sal SPM lak yer..
apa pun congrats to all PMR candidates..dak tetoba gurl. mira aka oyah,fadzli n anak2 buahku yg lain...
ting 4 bukan hanimun taim tauuu...

Selasa, Disember 18, 2012

Exam...oh...exam...

adoi...lagik seminggu jer nak exam tapi ak apa pun tak baca..modul2 pun tak sentuh lagik...,ho ho agak2 boleh ker menten CGPA ak nti...
bukan taknak baca buku tapi tak berkesempatan..selepas setengah mati menyiapkan assgmen yanmg dibuat last2 minit pada masa-masa kecederaan...(tobat pasnih tak buat lagik mcm tu)...penuh masa dgn program dan kerja...asik-asik2 mitink..mitink..mitink..bukan lah bz sgt tapi tau la kalo attend mitink..dr bulan november..masuk ke disember 2012..start awal bulan ari tu...free cuma sabtu ahad..ada la amik cuti tapi kena kensel sebab mitink..balik hari sabtu n ahad da mula mitink semula...ni pun ada mitink...

lepas nih ...tak kira.. minggu depan ak nak mintak coti...nak baca buku tapi jangan buku yang baca ak sudah...dah la subjek incik muslukosleketel tu (perghhh nak sebot pun susahkan..bayangkan..)  memang tough gella...istilah2 saintifik dan kedoktorannya pun berbelit lidah nak menyebut..nak eja pun tak reti..
so...
lepas nih kena pokus examm...ingattt...pokus exammmmmm....

GEMURUH JIWA...MEMORI TERCIPTA...

ntah kenapa...dua-dua lagu tu lagu kesukaan ak jugakk... Suka dgn lagu Gemuruh Faizal Tahir....mcm semangat jew..
Lagu Memori Tercipta tu ak selalu layan masa ak ngah mentol dan ting tong di tempat keje lama ak duluk...tetiap petang kul 4..ak mesti pasang lagu tu..maklum lah taim tu ak wat keje sensurang dalam bilik sensurang...tenang dan damai walaupun jiwa ak bergelora dan mcm2 rasa...

mode: Ngah layan dua-dua lagu nih ...(dlm bilik miting) 

Isnin, Disember 17, 2012

Sabtu, Disember 15, 2012

Kening sebelah kanan bergerak-gerak

hahaha...lepas sebelah kiri bergerak-gerak..sebelah kanan plop yg bergerak..tapi ak suka sebab org kata (org k bkn ayam ke kambing ke yg kata) nak jumpa dgn org yg dah lama kita tak jumpa..
yesss...ak harap2 sgt ak dpt jumpa dgn org yg ak rinduuu sgt nak jumpa tu...sebenarnya bukan jauh sgt tapi tu la..Allah belum izinkan ak jumpa org tu lagi...tp ak berdoa..moga satu hari Allah akan temukan kami juga..tpi kalau bukan org tu pun yg bukan ak akan jumpa..ak redha ajer..

Maharajalawak Mega

hmm...nak letak gambo,nti bertambah lembss lak blog ak nih..so post yg biasa2 jer la.. semalam layan MLM mingggu ke 5 selepas tiga kumpulan iaitu DaDIDu, PiMai dan BALAS terkeluar. Tema semlm muzikal komedi..yeah memang ak suka tema tu.. semalam boboi boleh tahan best cuma mcm terjerit2 lak (ak ke yg rasa bingit)..JoZan??? bukan sebab ak tak brapa minat tu yg buat ak rasa tak best...gaya zizan asik samer ker macam peguin tu..cer la ubah sikit..mgkin identiti diaorg kot (sambey angkat bahu)..ak rasa JoZan 1st placebukan sebab lawak tapi populariti..SORI kalo ada yg tak setuju dgn ak....ak layan gak la lawak diaorg..R2 makin bagus..ak pun tak setuju kalo diaorg terkeluar mggu ke4 ari tu..maybe kump peberet ak JAMBU, SHIRO dan R2. tiga2 kumpulan tu memang alk suka sejak dr raja Lawak lagik..ntah taste ak kot,,,maybe pada ak...karekter tetiap mggu berubah2..wlupun menten tapi ada la sikit kelainan..mcm JoZan ak boleh jangka gaya dan lawak diaorg mcm mana tapi 3 kumpulan yg ak listkan tu..memang tak leh duga lah tambah2 JAMBU....apa pun saingan agak sengit..kalo ada SepAH..tentu lagik best..alamak..mggu ke 7 ak tak  leh tgk la...sebab ak exam jumaat n sabtu tu..Adoii...dah hujung tawun ker...cepatnyer masa berlalu..dah akhir disember..

Jumaat, Disember 14, 2012

sms oh sms

sms...beshkan kalo dpt tmbh2 kalo dr org yg kita syg...kita ingat...tapi kalo ak crita korang mesti tak pcya..tapi tu lah..ada sms yg kita tak jangka dan tak suka nk trima...dah lama ak dapat sms mcm tu..dr bulan 6 lagik kalo tak salah ak..lupa dah..sms ni nak melaga2kan ak dgn beberapa org..ak pun tak paham..kenapa ak ek; konon ak la yg menghuru hara dan memisahkan  dgn org yg dia suka..kowrang bercinta ke hapa pun apa kena mengena dgn ak kan..tpi pliz la..jgn la duk htr sms yg bukan2..rimas tau tak..ak takda kena mengena la dlm crita kowrang tu,...pada ak senang jer..kalo dia dah tak layan tu..jgn la salahkan org len ok..baik la ko cri owg len..tgk mcm ak..org tak suka..ak cri org len yg suka ak..apa susah..wat pe nak buat mende2 bodo mcm tu..kemon la...zaman skrg bukan mcm zaman dolu2..setia sampai mati....org tak suka..ko cri r org len..takde jodoh nak bsama sbg kwn ke pakwe ke boz ke atau apa pun bermakna dia bukan terbaik utk awak...tuhan tu maha kaya..maha mengetahui jd dia jarakkan hubungan kita sama ada nak uji..nak jumpakan kita dgn yg lebih baik tak kira sama ada kwn or saper2 jer pd kita..atau nak menunjukkan kita tentang sikap seseorg and wateberlah...tapi pk positif..memang lah hati sapa tak sedihkan....pisah dgn org yg kitra suka n syang (uwekk)...cuma jgb la salah n ganggu org k..tapi ak dah block no tu..LEGAAAA... allamak..maharajalawak da start r...bye..

Kening Kiri Sebelah Atas Bergerak2 Part 2

hohohoo...dulu ak penah wat post yg sama..kali ni pun post sama gak...sebab..mende yg sama terjadi lagik...adoii ak rasa sungguh tak bestnyre...sebab???? ak dah malas nak menangis..dengan kata lain..ak takut nak menangis lagik...bukan percaya tapi ntah la..kalo tak percaya apa lak ek..so kira pcaya gak ler...jgbn la menangis...risau n susah hati pun ada ..tanak pk arh...
harap...takde aper2 lagiu yg akan buat ak menangis...amin..

Rilexs..rehat...

mcm tak best jer layout ni kan...,kena ubahlah..mende ni ak proses masa ak sedang bohsan meneliti kerja2 sambil bermesyuarat..hmm..,.abes mesy jam 12.30.. singgah opis jap..tp takda saper..so balik jerr la..lagipun penat sgt rasa utak ni...penat berfkr...
napaknyer...ada masa sehari nak brehat...rilexskan fkran dan mendobi.....ari mggu nih keluar lagik...3 hari duduk tepi laut,..yeah...hrp2 tak berat sgt kerja mggu nih..nak bersantai2..19hb keputusan PMR keluar..moga dak tetoba gurl tu dpt result yg ok...hrp dia dapat duk hostel sperti yg diidamkannya..20hb ada akt negeri..21 ada kenduri..so mggu depannyer..ak akan bercuti pnjg..harap boz nak sain la cuti ak tu..24hb ganti cuti 12hb yg ak kensel sbb g mitink...25 krimas..26 n 27 amik cuti...nak stadi (konon2nyer la)..28hb tarraaa...exammmm....ada 1 paper...29hb exaam lagik....ada 2 paper..eh..sambung 31 pun ok gak kan tapi nak kena boz sain..huhuhuu...tp ngat nak blik kmpg 23hb tu..hehehe bila la nak stadi kalo macm ni kan..kan ..kan...ish2...

Khamis, Disember 13, 2012

Alahaiii...ngantuknyer



Alahai...mengantuknyer saye.... 
tak tertahan-tahan
sebabnyer......
nak kate tak biasa berubah tempat tidooo??
dah selalu gak tak tidoo di katil senirik..
bulan nih jer pun 15 hari tido di luar




semalam direct keje..dr pagik
so masa dinner kul 7 membawa ke 8.30...
pastu gatai p ikut kawan ke cyberjaya..siyes
jauhnyer...ak ingatkan dekat..so balik semula
kehotel dlm kul 11 malam..iron baju then
mengadap pesbuk..sedar2 kul 12.30
tgk roomate dah tido lena..ak jugak yang terkebil2..
pusing sana pusing sini..tgk jam ..allamak da dekat kul 2
hati lak teringat2 dkt dia..
hurmmm..last2 ak terlena jugak
taktau la kul brape....

 
tau2 kul 7 pg...adoii...mcm baru best jer nak lena..dgn penuh rasa malas..capai towel..mandi n siap rgkas...so turun bekpes...08.30am..bermula keje..dan bermula la rasa mengantuk yangteramat sangat...mcm nak jd halimunan jap...landing kat katil..err..boleh tak?? siyess...ak ngantuk tahap gaban...ptg ni sambung sampai 7pm lagik...huwaaaaaa...




Ahad, Disember 09, 2012

Takdir

OrkutUncle.com graphic comments


moreClick here to send this to your friend


Mungkin hanya tuhan...yang tahu segalanya...

Sabtu, Disember 08, 2012

CINTA TAK HARUS MEMILIK P1

Di hati ini hanya Tuhan yang tahu...Di hati ini ak rindu padamu...sayangnya tak terluahkan..hanya hati yang berbicara..setiap kali mata terpejam..dalam hati ak sering berdoa,...Ya Allah.,..adakah dia rasa sama seperti apa yang ak rasa...cuma ak harap..rindu ak tidak membatasi rindu pada NYA...satu hari nanti sebelum mata terpejam rapat..ak harap dia akan mengetahui apa yang ada dalam hati ini....
suatu hari nanti aku berdoa moga kau akanmengerti

Jumaat, Disember 07, 2012

remaja oh remaja

hmmm....baru2 ni ak ke mahkamah di petaling atas beberapa urusan...sambil menunggu ak sempat tgk.. "Mahkamah Kanak-Kanak Sedang Bersidang"...ak tak amik pusing sgt..
sedang ak termenung..ak tgk la seorg remaja..perempuan dgn ayah dia..mundar-mandir..melihat notis2...then dia pun tanya kat pakwe ak..ak tak dgr sangat..
Ceritanya bermula bila dia pun duduk dkt kitaorg...dia kata dapat kol dr JKM utk dtg ke mahkamah...anak dia kena bicara..mulanya ak ingat kot dia nak jumpa anak dia kat situ...rupanya...budak perempuan yang melihat2 dan mencari2 notis tu yg kena hadiri perbicaraan..
terkejut ak..tak napak pun bermasalah..manis...cantik..hurmmm....sgguh tak sangka..
Jadi ianya mula menarik perhatian ak,...tapi ak tak bertanye sgt..bio pakwe tu yangbertanya..ak dgr jer..kesnyer pecah sekolah...kena rush masa berkumpul dgn kwn2 dan ada brg curi...ak tak pasti dia subahat atau terlibat..tapi ini perbicaraan kedua dia..dah ngaku salah..
Tiba2 ak rasa simpati..ak tak rasa dia dlm kga yg bermasalah..ayahnya napak baik..akak n abg belajar di U. Ada adik 3 org..mak surirumah..ayah kerja kilang ais..gurl tu dah berenti sekolah..byk kali lari dr rumah..dah dua kali kena tgkp..ayah dia bgtahu..takat lelaki bergaduh depan rumah berebut dia..biasa dah..dia bg peluang kali nih..kalo tak brubah ayah dia sendiri akan htr ke pusat pemulihan...
ak dgr  jer pakwe ak tu duk skolah kan budak tu..nsht mcm2...ak malas nak ckp..pokok pgkal diri sendri nak berubah..ak ckp jer kat ayah dia...knapa nak jamin2 ..biar je dia masuk pusat n sekurang2nya dia boleh belajar..mak budak tu pun suh anak dia masuk dalamjugak..tapi sang ayah masih nak bg peluang...siannkan ..ayah msh mengharap agar anak berubah jd baik...ak trngat kisah anak angkat dlm post tu...yg ni kes ank sndiri..ayah dia kata..gurl tu salu kata ayh n mak tak bg perhatian tapi dia tak tahu yg dkt dia lah ayah n mak dia duk tatang lebih sebab dia duk wat perangai.. sedih je ak dgr ayah dia bercakap..ayh dia kata..dah malu asik nk g skola dgr ckgu2 bgtahu mslh dia..
last2 dia sndiri nak brenti skola....mcm2 lagi ayah dia crita...pakwe ak tu pun tak abis2 duk skolahkan budak tu...yg ak tau kes dia postpone ke bulan 12 nih..akan tahu keputusannya apa..dia pun dah ngaku salah..Ya Allah...takutkan..jgn anak2 kita jd mcm tu..nak salahkan ibubapa? atau salahkan ibu mengandung???...ak pun tak tahu...

Ala...miskol...


tadik tiber2 tringat nak msg bff ak..da lama ak xmsg dia....juz send salam jer kat dia....dia pun balas..kata ngah ingat kat ak...tetiber jer dpt msg..hehehe...telepati la tu..dah byk kali..
tapi yg ruginyer...ak tgk ada byk miskol dr dia..ala,...knapa ak tak prasan dia kol..tp takper la..bia la dulu...mayb ada hkmahnyer ak tak dgr kol dr dia....lg pun mcmtakde mood jer..letih kot..

I'm back....

huhuhuuuu...i.m back selepas berlumus tungkus menyiapkan segala assgmen...dapat juga di submit sebelum due dated...ntah la kenapa sem niuh ak mcm malas sgt..mungkin lepas melalui berbagai peristiwa pahit dan sedih..semangat ak bagaikan hilang..harap2 result sem nih segempak sem2 yang lepas...mcm biasa ..byk sgt cerita yg nak dikongsikan tapi tu la...mcm malas ajer..tapi tak per...ak dah berazam nak syer mcm2 dgn u olsss...tungguuuuuuuuuuuuuu


Sabtu, November 10, 2012

MACAM BEST AJER STATUYS NI KAN KAN KAN

Ambik Batu Besar → Then Tulis
" I MISS YOU " → Baling Ke
Kepala Orang Yang Awak
Rindu → Baru Dia Tahu macam
mana Sakit Merindu ! :)
lawak kan...sangatttt....kalo tak benjol pun mesti mereng org yg kena baling tu..ekekekekek...nasib baik saya takda penyakit rindu nih...ko ado???

HA HA HA ...suka sangat2 ayat atas tu...tapi..jangan la ada owg yang mewindui ak..uiks tak rewla beb kena baling dgn batu besar tu...tak pasal2 mereng ak setengah bulan n tak dapat ingat ape2 nanti..apa pun kiyut sangat kan kan kannn
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
lamanya tak menulkis...idea tu banyak tapi entah kenapa malas sangat nak menaip..bukan aja diblog nih..tapi juga assgmen yang berlambak2 tu..
adoi...moga ak diberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan.,cewwah..macam poyo jer kan..
kadang2 apa yang sedang dan telah kita lalui buat kita jadi pasif..pasif dalam erti kata..malasssss....kerja baru ok.,.hepi dan harap2 moga berkekalan..
ish ...budak dush2 ni buat perangai pulak dia..menangis..mearjuk pastu masuk tangan dalam mulut...hurmm.,.nti ak sambung lagi yer...

Jumaat, Oktober 05, 2012

Cabuttt!!!??? Larikkk!!!???

hurm...tak tau nak letak tajuk apa pada post kali nih..citernyer citer lama....2 3 hari dulu...jumpa kawan2 lama dari pejabat lama..duduk..minum dan borak2..besh jugak tapi yang tak best..dalam borak2,, tu sempat jugak yang kata kesian ko..dapat boz yang neria-ia tarik ko pastu bila everythng come worst..dia cabuttt...tinggal ko..ish ish ish..terguris jugak hati...biar pun sekadar usikan dan betul tapi biarlah..itu hak dia.....ak bukan siapa2 nak judge dia walaupun hati ak memang terasa sakit..tak baikkan ak simpan rasa tu lama-lama..biarlah org buat kat kita..jgn sesekali kita balas sbb Allah akan balas semua perbuatan kita..
Emm ak pun dah pindah..jauh..takkan jumpa dia..takda apa lagi urusan atau hal yang akan mengeratkan hubungan ak dgn dia walaupun sebagai seorang kawan..memang ada yang marah ak..jgn putus kawan..ak terfikir jugak..betul ke ak ni kawan dia? tapi hati ak memang kuat..naluri ak yakin...ak bukan kawan pun.. cuma sebagai pekerja adalah..sekarang dia cuma bekas boz ak....walaupun ada unfinished bisnez dgn dia tapi biarlah..tak penting pun...memang Allah tak suka kita memutuskan silaturrahim tapi emang takda pun silaturrahim antara ak dgn dia..so bila pulak yang ak putuskan..kan?
emm....cuma ak doakan yg baik2 pd dia..yg lain2,,ntah lah..biar tuhan yg tentukan..ak cuma menyusur jalan yang terbentang dgn hati dan fikiran yg tenang..yang lain2 ak serah pada Tuhan yang menentukan...

BENGKAK KELENJAR???

hmm...nak kongsi satu cerita..kowrang pernah dengar sal kelenjar? opkos la kan..suma owang ada kelenjar..walau ak tahu suma owg ada kelenjar tapi sumpah ak tak pernah tengok n rasa kelenjar tu mcm mana rupa dan keadaannya.
kisahnya bermula apabila budak kecik tu demam panaz secara tiba-tiba. Emm masa tgh jalan2 keje..dapat kol dr cikgu dia..bgtau dak dush-dush demam..so  ak pun kol sambadi minta dia pickup budak tu kat skola n bawak ke klinik..masa tu dah hampir 12pm..tapi alhamdulillah..klinik tu masih terima pesakit.
Petang..balik dari opis..budak kecik tu baru jer bangun tido..biasalah..dia dtg n hug me...tiba2 ternampak benjolan tu lbih kurang dlm 2cm..tak sedap hati then lepas maghrib terus bawa dia ke fever centre kat Selayang Hospital.
Dokto check then dia bagi ubat tambahan jer..dia suruh contineud ubat yg dapat kat KK tadi..n kalo tak surut cepat2 g hospital semula..
Esok..blik dr opis..tgk macam makin besar jaer..tapi rileks ngat nak tggu dulu oleh kerana jam 8 malam, bengkak tu macam makin besar so terus ke emergency..Alhamdulillah dapat kes yg sederhana jadik tak payah la tunggu lama.. yup..bengkak tu makin membesar jadi 4.8cm..
Dokto muda2 dua orang yg check..masing2 kata kelenjar..ada yang kata ent kot..nak sure diaorg soh amik darah..lepas amik darah..dokto pun panggil semula..dia kata result mcm ok tapi tak pe..nak rujuk kat pakar, dak dush2 tu aktif semacam jer ( biasala dia mana reti duk diam)..so dia bagi tarikh kena g kat ENT...grrrr...geram tol kat budak kecik tu sbb dia aktif sgt..tgkk..da kena g hospital lagik..
Esoknya..g la jumpa pakat ENT..dia pun speechless...so rujuk kat pakar satu lagi..dia suruh tukar ubat antibiotik lain..makan dan tgk macam mana..tak surut dtg segera jgn tunggu..kalau ok..appointmen  pada 12 September...
Alhamdulillah..lepas makan ubat baru..bengkak tu makin surut.. so 12 September da bawa appoint..bengkak masih ada cuma da tak besar...dokto nak tgk lg sebulan..maka 1/11 kena jumpa pakar lagi..kalo masih ada..kena amik sample la..utk cari apa benda tu..tapi dokto tu kata kalo ketumbuhan yg tiba2 membesar..its ok sebab cepat baik tapi kalo dari kecik dia membesar..hmmm agak payah jugak la..

hmmm......hope 1/11 nanti ok la... pray for us ...

Selasa, September 18, 2012

Tempat Baru

hmm...hari ni pejam celik...dah seminggu ak kat tempat baru....masih lagi belajar..dan mengantuk sangat2..mungkin belum biasa almaklumlah setahun lebih rilexs jer pagi-pagi..kerja belum mula banyak sebab tu ak ngantuk kot....macam nak cari port nak lena tapi tak tau kat mana..nak tido kat meja..ishhh takkan kot..tgk semua bz pulun wat keja...ak yg ke hulu hilir...tak nak bagi ngantuk...keja ada tapi semua dah siap..maklumlah ak memang fast kalo bab keja..may b after this..kena slow2 sikit..so ada la nanti keje yang nak dihabiskan..hmm.stakat ni...tak de printer lagi..mcm menganggu org lain pulak bila nak print tapi tak pe bukan byk sgt benda yang nak kena print pun...

Khamis, September 13, 2012

New Episod in my life

huhuhu..03 September, selepas habis ajer program merdeka peringkat kebangsaan di Dataran merdeka, aku terus lapor diri di tempat baru...suasana baru..dan terasa diri juga agak baru...aku berfikiran psitif..walaupun agak gementar sebab ini di peringkat negeri tapi aku berazam aku takkan menoleh ke belakang lagi..aku nak pandang ke hadapan..setiap hari aku berdoa agar Allah mempermudahkan urusanku..aku dah penat dengan masalah walaupun bukan datang dari aku..
so..welkam to new episode in my life..moga disini aku akan temui pengalaman baru yang berharga untuk ku..yang penting... i won't cried again..n again..

Selasa, Ogos 21, 2012

Salam Lebaran

lama jugak ak tak menulis..bukan sibuk sangat pun tapi malas..macam2 masalah yg dihadapi buatkan ak nak diam kan diri. Banyak yang akan ak kongsi cerita tentang hidup tapi nanti2lah.,.lepas ,merdeka dan bila keadaan dah reda..ak akan coretkan semuanya dalam ni...
apapun salam lebaran utk semua pengunjung blog ak..ampun maaf di pinta dan selamat hari raya

Isnin, Julai 23, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Salam Ramadan Al Mubarak untuk semua yang membaca blog nih. Moga Ramadhan tahun ini mendapat keberkatan dariNya..mudah2an amalan kita diberkati.
Tahun ni saya berazam untuk tingkatkan lagi amalan ..moga istiqamah berterusan. Hari pertama dan kedua berbuka dengan ala kadar..pegi juga PaRam tapi pusing2 tak tahu nak beli aper..sudahnya makan kuih sikit dan kurma..sebenarnya hampir sebulan gastrik belum berkurangan...so kena makan sikit2 ajer..sahur pun minum susu dan kurma..tak brani nak makan nasi..tapi sehingga hari ini..syukur, belum pernah tak boleh berpuasa disebabkan gastrik..sesungguhnya Allah itu maha kaya dan mengetahui,...
dan seperti tahun2 lepas...tahun ini juga sepanjang ramadhan dipenuhi dengan latihan kemerdekaan,...byk yg nak dikongsikan bersama tapi cuma kemalasan tu yg tak dapt nak menulis byk2..

Sabtu, Julai 14, 2012

Reunion

semalam...aku reunion dengan bekas kawan-kawan sekerja..dan sungguh tak sangka yg dia pun hadir sama..kami memang tak sangka..pada aku ntah apa mimpinya.. dan ternyata..aku tak xcited..terasa kosong dan mcm tak rasa apa-apa bila berjumpa dia..
mulanya tak nak dtg lagi pun miting aku samopai petang,,,mengenangkan temnpat dan masa aku yang tetapkan..kebetulan keputusan dibuat awal..miting selesai awal..aku pun pergi jugak..semua tu perancangan tuhan kan..yangnak pertemuan yang diadakan tu terjadi jugak..ada hikmahnya..

kosong

Ahad, Julai 01, 2012

Alahai Demam Lagik... :(

hmmm ari sabtu ari tu 23hb lepas tgk muvie Madagascar 3..aku dah mula bersin2. Sampai umah..huhuhu demam suda..dannn oh my inglish..sora pun dah macam ratu rock..ilang suda..
So..aku g kinik..amik ubat..ngat nak mc tapi disebabkan 26-29hb aku kena g PD so aku lupakan ajew..g keje mcm biasa wlupun sungguh tak larat rasanya..dah TULUN..AK TAK LEH NAPAS..MCM TERSUMBAT DAN ADA BLOKING JER DLM IDUNG AK..
di tempat keje..emmm biasalah mcm2 tekanan...harap aku dapat bertahan..
26hb ngat nak terus g PD tapi oleh kerana kesihatan tak mengizinkan..aku terpaksa menggunakan khidmat driber..(sori ek incik dreba)..Alhamdulillah..demam lagi tapi sora dah ok..boleh la aku bg talk tapi kena minum air la tmbh2 mic lak wat hal...
so..semalam 30hb..demam dan selsema masih tak ok..aku rasa ada baiknya aku g hospital..lagik sekali tenkiu pada incik drebar..hantar aku ke spital..akupun g ke fever center..huhuhu tak la demam 35.7 jer mungkin sebab aku dah makan obat tadik..emm kena amik darah..yeah aku bebas denggi..cuma tekak aku merah ajew
masa nak tgk rersult darah,,aku pun batuk..dok tya..u ke yg batuk tadik..aku kata yeap..so dia kata aku kena pakai gas..adoiii lame gilak ak inda amik itu gas..nak tak nak..kena jugak la ak menyedut dengan budak2 jer yg ada aku tgk.,..malu gak aku sowang yer org dewasa,...hahaha seteng jam gak ler menyedot..Alhamdulillah..lega jugak..hari ni 1hb..selsema dan dada aku dah lapang cuma demam ajer..harap bertambah baik
ni ler rhope ak yg sedang menyedot mende alah tu..hohoho

Ahad, Jun 24, 2012

Kenyir 2012



eh mana ak? mane...mane...takdek pun...


banyak2 gambar..ak suka gambar ni..ntah..mcm kiyut sgtkan budak2 nih berposing..
suka sangat2..gambar ni di Kemaman..on d way balik kitaorg singgah..
seronok tgk budak2 tu main pasir..then ak suh diaorg berposing n taraaa..
ni lah hasilnya..napak diaorg ni mcm adik beradik n sepupu sepapat je kan..
padahal sepusyat sepusying pun tak


Madagascar 3

semalam walaupun demam.,..ak layankan ajer hasrat budak kecik tu nak tgk madagascar 3..lepas g kenduri, ak terus ke MBO di TESCO Village..tu yang dekat..nak g JUSCO pun ok tapi jalan jem so singgah yang terdekat ajer la..
Ingatkan nak tgk kul 3 punya rupanya..4,30 baru ada..so amik je la tiket..masa tu ada lagik 117 seat yg kosong tapi ak amik kapel seat..senang sebab budak kecik tu kalo tgk muvie..last2 mesti menempek atas riba ak jugak..
masa ada lagi satu jam seteng...ape nak buat..nak makan pun pewut still kinyang..jalan2 tertgk ada offer kat Dr. Cardin.,..apa lagik macam ada magnet ler..so terbang jugak la RM bila tersangkut kat satu kasut tu..muehehehe..
dalam leka memilih kasut..tgk2 dah 4suku..terus htr kasut simpan kat kereta n berlari ke MBO semula di tingkat 3...sempat jugak sambar popcorn (mcm tak best ajer kalo tak beli kan) dan jagung cup...
eh tapi sebelum tu sempat jugak budak kecik tu berposing
memang layan jugak tgk muvie nih..best..tergelak jugak..budak kecik tu pun bukan main kosentret tgk,,tapi ak pulak dah terbersin2..mau demam suda..tambah2 panggung yg memang sejuk gilos...ke sebab ak nak demam n selsema.. apa pun buat gak keja tak senonoh nih..kuakan hp n snap gambo bawah nih..hehehe jangan kena tgkp sudeeh..
habis dalam kul nam, terus g TESCO jalan2....amik stroberi n solivite kat budak kecik 2..beli bubur nasi knorr...beli buah dan buah2 dalam tin..pastu kepala dah makin berat..tak larat nak pk aper2...terus bayar n balik..singgah kat mamak..beli mi goreng..utk budak kecik tu makan ajer..
ak???? huhuhuuuu demam..telan panadol..pakai bju tebal2 n z z z z z...selsema ak? mcm air terjun jer,,keh keh keh
N
bangun pagik2 nih budak kecik tu ajak lagik..mami jum kite tgk citer semalam..adoiii..
pstt...nak tgk PARANORMAN..mcm best jer gezet dia semalam..

Hati terasa sakit....2

Khamis, Jun 21, 2012

Aku Redha Terima Apa Terjadi....Walaupun di Dalam hati....

sejak dua menjak nih..semua post ak berbaur emosi..yup..serioulsy..memang emosi ak terganggu..ak mengaku...
baru2 nih...situasi ni berlaku...sungguh ak tak sangka..segagah n sebrutal ak.....tewas jugak..
pagi itu..
ak : boz, nti kalo sy pindah..mta la penganti sy teruskan program nih ye
boz : ye ke..tapi awak takkan pindah
ak  : betul ke nih? sy memang mengharap sangat nih..
boz : betull..awk takkan digerakkan kemana-mana utk setahun dua..awk kena bantu sy disini
ak : sirius ke boz...sy memang mengharap dan tunggu surat ajer ni..mcm yg di janji
boz: betull...dah diberitahu pada sy ni
ak : boz...sy menangis nih ..(masa tu air mata dah meluncur laju mcm air terjun)
boz ( senyum ajer)
ak : sy memang harap dpt pindah ( sambil larikkk keluar dan air mata dah tak boley nak tahan)
Ya Allah...nasib baik la masa tu ada tetamu 3 org menunggu di meja...kalo tak memang bengkak mata ak menangis hari tu....
ak terus ke pantri...menangis puas2 hati..sambey cuci muka
wahai hati..reda lah jangan menangis lagik..malu pada tetamu..ak tahan juga air mata tapi dalam hati..terendam dalam lautan yang amat dalam..
bila tetamu balik..air mata ak terus menaglir-mengalir-mengalir...Ya Allah.,..boleh ke ak terus bertahan disini...
aku mohon kekuatan..

Hati terasa sakit....

aku pernah berjanji aku dah tak nak rasa sedih lagi....setakat nih..alhamdulillah walopun 75% aku boleh buang semua rasa...
memang semua yang terjadi ada hikmahnya.,,tapi kadang2 hikmah itu amat menyakitkan...mulanya aku di fitnah..tapi berkat kesabaran dan doa..segalanya macam berbalik semula...aku taknak berprasangka buruk..aku taknak menuduh..biarlah kebenaran terbukti sendiri waloupun lambat..
hati..masih terasa sakit...selepas semua yang berlaku..satu-satu perkara itu timbul..
Ya Allah..apa lagi yang ingin kau tunjukkan...hati ini masih belum pulih dari kesakitan..
aku macam letih nak hadapi apa lagi yang akan datang..
cuma aku kesal...sikap seorang yang mengaku kawan baik...mcm tu ker..ahhh pedulikan lah..'sekarang...yang aku fikir hati aku..perasaan aku walopun orang lain tak fikir semua itu..
Ya Allah...Aku mohon keampunan dari MU...bimbinglah aku dengan kebaikan dan jauhkan aku dari prasangka buruk.,.,KAU berilah kebahagian pada mereka yang melukakan hatiku..KAU berilah kebaikan pada mereka yang menyakitiku..aku mohon yang baik2 saja untuk mereka walopun aku amat terluka..
aku takkan membalas apa-apa..walopun aku bagai kehabisan air mata..Ya Allah..jangan lah kau buka aib mereka..

Hikmah di sebaliknya...

Isnin, Jun 18, 2012

Khamis, Jun 07, 2012

Post From My Fren -- R.Bitels


ada duri kecil ada duri besar..
Perjalanan harus di teruskan samada tanpa atau dengan duri..samada anda tabah berjalan dengan kesakitan atau berhenti sebentar untuk merawat luka yang penting anda kena berjalan dan bukan nya duduk dengan mengeluh pada kesakitan yang datang sebagai ujian !

Sabtu, Jun 02, 2012

MOGA DIA MENGERTI 2

life 2

life

Ku Berjanji Demi....................

aku berjanji lepas ni aku dah tak nak n pk aper2 lagi..aku tak nak sedih2..syukur sebab saat aku hampir jatuh dan kecundang dengan perasaan amarah serta benci..aku ada kwn2 yg sentiasa memberi nasihat dan membuat aku muhasabah diri..mungkin segalanya bermula dari kesilapan aku sendiri..
walaupun hati masih terasa sakit...
aku berjanji demi diri ku sendiri..
aku akan buang semuanya jauh2 dari sudut hatiku yang terpencil ini..
memang tak mudah tapi
aku harus cuba..aku harus bangkit semula bersama sisa-sisa kekuatan yang ada
life must goes on..
aku akan mendoakan yg terbaik saja untuk dia,...
aku harap Allah akan memberi balasan yang baik2 aja pada mereka-mereka tu semua..
memang mudah memberi maaf dan sukar meminta kemaafan tetapiu untuk aku melupakan..memang payah..
anadfai kemaafan yang kau minta..aku telah memaafkanmu
tapi aku yang benar2 terluka sukar memadamkan satu cerita
kerana antara memaafkan dan melupakjn...satu perkara yang berbeza..
aku harap..satu hari nanti.,.dia akan terfikir kembali semua yang telah dia lakukan..
orang yang mementing diri sendiri tyakkan selama-lamanya akan berasa tenang..
satu hari nanti  akan terkenang jua..
dan..
aku berjanji demi..............
trima kasih kepada sahabatku yang sudi berdiri dibelakangku..memberi sokongan disaat aku hampir jatuh
Myspace Fairies Gothic Angels friends
Free Photos  Friends Quotes Angels Fairies Mermaids Gothic Photos Glitter Graphics
http://tagged-graphics-comments.blogspot.com/

Selasa, Mei 29, 2012

Pelik tapi benar...

salah ke kalau makan berdua di cafe...? bukan suap-suap pun..bukan tmpt sunyi..ramai org jer pun tapi kenapa nak kecoh sgt..alah..biasa la tu..cemburu..taspi tak salahkan kalau saat-saat akhir makan bersama..dah berpisah p[un..dah tak ruang nak kesempatan nak jumpa atau nak makan bersama...so..apa nak kecoh-kecohkan..
'tu la yang peliknye..siap kata sampai org luar pun tahu..ish ish..haish..dasat sgt ke..biasalah kan..
atau org yg buat cerita tu sebenarnya cemburu..org yg jadi pemberita tu pulak ada affair sebenarnya..
lalau aku tanya..eh selama ni ko keluar berdua..makan kfc berdua..takder pulak org nak kecoh2kan..takde lak satu kampung nak bawa mulut..hahaha..hambek ko..tak terjawab ..
so..akui rasa dia cemburu...dah tanya aku..tak payah la nak tanya org tu..tapi kalo nak tanya jugak terpulang la..aku tak larang...ikut suka ko la..kalo aku..aku tak sibuk2 mcm tu..
aku pun takda apa2 perasaan langsung kat dia..dia? hmm..mcm takde perasaan..
awak..kalo awak nak sgt makcik2 tu...hambek ajer la..aku tak kisah pun..what a taste ..hehe..mesti kembangkan jadi rebutan makcik2...baik la aku layan BFF aku yang memang caring berbanding awak yang mcm takda perasaan jer tu..
so harap makcik tu puas hati dan tak patah hati dgr jwpn dr mulut org tu sendiri..
what ever lah..
ak pun dah bosan...
nak tumpukan pada stadi n boling..

Isnin, Mei 28, 2012

Senja Nan Merah

keresahan membawa aku kesini...senja nan merah bagai mengubati hati aku yg berkecamuk..aku rasa cukup setakat ini sahaj..aku dah malas nak fikir..apa2 pun biarlah berlalu...

Ahad, Mei 27, 2012

Apa ku rasa???????

apa perasaan aku yer..bila ada yang mengaku..
yup..memang saya yang amik awak supaya berada di sini..saya yang nak awak berada di sini bersama saya sebab yang tahu awak dapat membantu saya..
adush...tetiber hati terasa kosong..sekosong kosongnya.....

Click here to get hot comments and graphics...
Emo Comments Graphics Code


saat itu..airmataku bertakung dalam hatiku...aku tak terkata apa..pengakuan itu amat mengejutkan aku...
setahun yang lalu aku pernah ajukan soalan tersebut..tapi aku tak dapat jawapan dan mati-mati dia tak mengaku..
sekarang??? selepas setahun...dia mengaku..
dan aku...?
Click here to get hot comments and graphics...
Emo Friendster Comments Graphics Code


aku betul-betul terasa macam dikhianati..
aku rasa macam aku dipergunakan
aku rasa..macam-macam yang tak dapat dinyatakan..
betapa..hati aku hancur..
apa bezanya aku tahu dulu dan sekarang,,..kalau setahun dulu mungkin aku tidak sesakit sekarang..
sekarang aku teramat sakit..
hati aku terasa sakit...dan aku menangis-menangis dan menangis..jangan aku jadi kassim selamat sudah lar..
bukan ikut sangat perasaan..tapi nak buat macam mana.,.aku kalah dengan perasaan hampa..
aku tak nak tengok dan jumpa dia...
sebab aku akan terasa sakit..
sekarang..setiap kali aku memijak kaki ku di situ.,.aku hanya mampu menahan sebak di hati..
aku perlu keluar segera..tinggalkan tempat itu agar hati aku tiudak terus terluka...sampai bila2..
Hanya ALLAH yang nmengetahui apa yang terbaik untukku..memang semua ini takdir dan ada hikmah tersembunyi tetapi ianya amat menyakitkan dan melukakan hati..teramat sangat

Click here to get hot comments and graphics...
Emo Friendster Comments Graphics Code