NEW VERSION : ARNAB DAN KURA-KURA

Jumaat, Ogos 28, 2009

hilangnya seorg sahabat..ALFATIHAH




26 Ogos 2009..

Malam itu aku bermalas-malasan sambil menonton tb ketika itu hujan lebat mencurah-curah turun sejak dari petang tadi..
tiba-tiba hp ku berbunyi dan tertera nama seorg kawan yg berada di Penang..
antara tertanya2 aku pun menjawab panggilan tersebut..
dan aku dimaklumkan tentang pemergian seorg sahabat yg digelar AHBIE pada jam 9.45mlm.
Aku terkedu lalu memandang jam di hp..11.10 malam..lantas aku mendail no Hafizal di Klang,
Hujan lebat mencurah-curah.. budak2 pulak dah masuk tidur.. aku memang ingat2 lupa dimana rumah arwah..

AHBIE...

Mula kenal masa juin traser hun anjuran ASTRO..ikot kawan2.. dari Bukit Jalil Ke Teluk Rubiah.
pastu kami sering bersms..suka jugak sembang2.. ada lagik sms2 dia yang masih disimpan..tentang cat, dog dan pig.. pastu jumpa lagik dalam program anjuran astro.. suka berbual dengan dia.. bercerita macam2..bercerita tentang hidup dia..sejarah dia datang KL dan mcm2 lagik.. ingat lagik dia bagitau nama anak2 dia ketika tu masa di Pangkor.. hero n heroin hindustan.. Apa pun majlis yang dianjurkan mesti dia datang..sama-sama sambut besday Iskandar di Mc D Sri Damansara,, beh sangat masa tu..enjoy habis..pastu berbuka pose dgn bai di Cheng Ho..
Lepas tu..dapat tahu dia sakit.. sempat sekali g ziarah dia dirumah di TTDI..
last..dapat jumpa bila dia masuk ke Hospital Selayang.. 2x g ziarah n last sekali sebelum berangkat g PD dengan kawan.. tu last jumpa dia..pastu dia mungkin nakkan privacy.. terus menyepikan diri..SMS pun tak berbalas..
Dalam hati..sentiasa teringat2 kat dia..tertanya2 apa khabar dia..harap2 dia makin sihat.. tetiap kali ke Kuala Langat dan Sepang..mesti singgah d R n R Dengkil..singgah n jenguk kedai dia tapi ada sekali nampak org lain..mungkin dah bertukar taukeh..dalam hati hampa jugak..
dan.. dapat berita yg menyedihkan..
tiada rezeki untuk jumpa dia....mungkin dia memang tak nak jumpa sampai dia disemadikan..
lepas ni....mesti suasana rasa tawar tanpa kehadiran seorang sahabat bernama AHBIE dlm program2 yang diadakan..

Alfatihah...


perkara yang tak dapat dilupakan

eem...
baru-baru ni ada kerja di Ipoh..4 hari jugak la ada disana..
dah lama tak pegi bandar Ipoh..rasa2nya hampir 12 tahun sejak ada highway.
Pestaim jugak la men boling kat JJ (jaya Jusco) walaupun mulanya agak pelik
gak le sebab tak penah dengo JJ yang ada boling senter nih..
so dengan penuh bersemangat dan ditemani oleh seorang kawan yang boleh la dikategori sebagai emcem jugak la orangnya, kami pun mendaftar itupun selepas menunggu dan g makan2 kat fudkod selama sejam ( kebetulan line penuh sbb ada tonemen).
Mak aii..bolanya tak berjaga..belubang2 dah tu payah nak carik yang sama saiz.
maka, kawan yang emcem tu pun memulakan balingan..line 19 (ingat2 lupa).. wah
boleh tahan gak mamat ni yang duk kata tak reti men tu.. pastu dia pun kata..
nak p carik bola sat..so dia tinggal la kita sensorang..
ceeeh..maka dengan gaya seperti atlit pro..bola pun diangkat dan di bawa untuk di lontarkan,,
1 2 3.. ooopss..ntah macam mana lepas slide kan kaki rupa2 nya tak mencengkam.. huk huk
apa lagi.. tertiarap laa dalam line tu..seb bek tak strike dgn org2nya sekali..
aduuus malunya dah la ramai org..kebetulan ada anak buah pun men sama kat situ..ntah le dia napak ke tak napak taim kita tergulek tu..
Apalagi..nak kaber maluu.. terus bangun macam takde ape2 berlaku terus baling..seb bek dpt spare.. padahal dalam hati tuhan je yang tahu dan yang paling penting..mamat emcem tu tak tengok masa kita wat aksi cun melecun tu.. kuakuakua..
tapi kita cita kat dia..pastu pecah perut laaa gelak besoooo...
adeh..bila tgk lik..rupanya kasut sebelah kanan tu bunganya dah haus..patut laa..
dah la bola teruk..bila lbalikng boleh terasa bunyi geduk geduk geduk..
balik tu..bengkak la 2 2 kaki kita n kwn sehotel suh jirus dgn shower yg panaz..
ha ha haaa apa pun tak leh lupa pengalaman tergolek masa men boling.., pestaim dalam idup.
moral: len kali jgn kompiden sgt n check dulu kasut sebelum main...

Sabtu, Ogos 15, 2009

selepas operation

lepas kuar bilik bedah
video

selepas dibius

video
rakaman semasa dlm bilik bedah untuk di bius
video

Rabu, Ogos 12, 2009

operation
















baru2 ni dak kecik tu masuk hospital, buat operation di bahagian perut sebelah kanan. Tiga hari jugak le kena berkampung kat sana sampai demam-demam dan selsema mami dia.





Agak terlambat sikit check in (mcm hotel pulakkan) kebetulan ada program negeri hari tu tapi disebabkan doc dah kol suh dtg secepat mungkin terpaksa la tinggal suma kerja





dan merempit balik..sampai2 terus g tgkt 8 tapi rupanya floor tu ditutup utk kes H1N1 jadi kena transfer ke wad org beso..terpaksalah dan mujur doc bius tak balik lagik..kalo tak, ntah ler pospon lagik le gamaknye..





ape2pun bwah ni post2 gambo dak kecik tu masa kat spital.ahak ahak pakai baju kale pink lagik.





baju utk operate beso gedabak..jenuh gak ler nak bagi dia pakai..jap2 dia bukak.





pas operate setengah jam dia nangis..hai bepeluh nak memujuknye..seb bek dia tertido..





bagun2 tewus minum air n makan nasik sampai misi sume heran.. jgn muntah dah ler..





patutnyer tak boleh makan lagik tapi...malam tu habis dia cabut suma jarum kat tangan..bukak..bukak katenya..terpaksalah minta misi bukakkan,,pastu dia nak buka plaster yang kat pewut tu..ish ish dak ni.. tapi jam 9 malam mami dan anak dah terbongkang tak sedo kan dirik..penat n sakit pale campo ngan selsema..





pas operate kan main baik lagik dak kecik tu..terbaring jek..sentuh n suh bangun pun dia taknak..mujur misi bagi ubat tahan sakit kalo tak..asik nangis je..tapi masuk hari kedua..hmm da tak macam org sakit da..aktipnyer semacam sampai letih nak melayan tambah pulak dgn badan demam-demam..hari ketiga alhamdulillah..sebab tak demam jadik dah bole kua..tunggu punya tunggu sampai kul 3 baru leh check out..adeh tunggu ubat yg sebotol tu punya laa lama..





kua-kua jek terus mami dia singgah kinik lak..he he he amik ubat demam dan selsema





Rabu, Ogos 05, 2009

tanpa tajuk

Terlalu cepat masa berlalu dan tup tap tup tap
Ogos pun menjelma..Ogos bulan patriotik..awal2 lagik dah
pasang bendera kat keta..sampai pakcik jaga paking dah dua tiga kali
tego..awalnya pasang bendera,,belum masa lagik la
kata pakcik tu tapi ntah laa...mahal gak li bendera tu kat giant..pat hengget semilan
posen..mahal ke ek.
Sebelum posa ni..suma program mesti run jadik agak letey sikit la nak kesana
sini g mesorat. Demam gak ni tapi tak reti2 nak g kinik..takut gak H1N1 tapi mcm kompiden jek bukan demam tu..bukan tanak g kinik..org ramai sgt..nak g yg bayo nyer..doc kua makan, nak tunggu lama lak..so balik umah je la n telan panadol..